Vid ett träd i skogens mitt


Jonatan Åhlund 2018-10-02

Liten kontroll tittar fram. Den årliga orienteringsdagen är över, en smula kylslagen till en början, men solen tittade fram med tiden och kontrollerna hittades i rask takt. 


Sensommaren och hösten har sina kännetecken. Skolan börjar, löven skiftar färg – och det är orientering på idrotten. Den stora finalen är orienteringsdagen, då alla elever från årskurs 2 och hela vägen upp till 9:an ger sig ut i skogen och jagar stämplar. Starten gick tidigt på morgonen, med tonerna från ett par morgonpigga fåglars kvittrande och den bleka oktobersolens första strålar som smet igenom molnen som bakgrund, och det var full fart direkt. Över berg, mellan träd, och ibland i mer eller mindre blöta terränger rusade orienterarna fram, och för det mesta kom de tillbaka med stämpelkort fyllda av markeringar från hittade kontroller.

Orienteringsdagen är lite speciell för eleverna i årskurs 2 och 8. Det är nämligen tradition att de inleder dagen med att orientera tillsammans, så även i år. De åttor som Strandaren pratat med vittnade om att det gick vägen även den här gången. Skönt att höra, och bra jobbat! 


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Sofia, Elsa, Vera, Emmie, Gabriella, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan