Dubbla roller är kul - men ibland är tiden knapp


Wilma Remmelg 2018-06-06

På Strandskolan arbetar bland annat Louise Friberg och Anna Löfgren. De har lite annorlunda jobb än andra på skolan, de har nämligen dubbla roller. Både Louise och Anna arbetar som både biträdande rektorer och lärare.


Louise Friberg har varit lärare sen 2007 och jobbar just nu som SO-lärare i årskurs 8, men har sen i höstas haft ännu en roll att fylla som biträdande rektor för högstadiet på Strandskolan. Hon säger att det fungerar bra och att hon trivs bra. Louise Friberg berättar att det är roligt, men också att det finns utmaningar med att ha två roller. Enligt henne är det bästa med arbetet att få möta eleverna. Men efter att hon fått ett ökat ansvar som biträdande rektor och inte enbart arbetar som lärare, blir det mindre undervisningstid vilket leder till mindre möte med klasserna.

- Utmaningen är att få tiden att räcka till så att man hinner allt som måste hinnas, säger Louise.

I samma rum på expeditionen sitter Anna Löfgren. Även hon har dubbla roller på Strandskolan. Hon är biträdande rektor för mellanstadiet på halvtid och speciallärrare på lågstadiet den resterande tiden. Rollen som biträdande rektor har Anna Löfgren haft sen i höstas, precis som Louise Friberg. Anna har tidigare arbetat som speciallärare på heltid under fem års tid. I intervjun berättar Anna Löfgren att hon precis som Louise trivs bra.

- Jag trivs jättebra här, det är en trevlig skola med bra elever och kollegor. Strandskolan är en skola där alla får ta plats, berättar Anna.

Rollernas charm säger Anna är elevkontakten och att få vara med att utveckla skolan. Sen hon började jobba med bägge rollerna har hon fått en större inblick i skolan som helhet, vilket Anna Löfgren tycker är positivt.

Både Louise Friberg och Anna Löfgren har så klart framtidsplaner. Louise säger att hon i framtiden tror att hon kommer fortsätta arbeta på detta sätt, men att man aldrig vet helt säkert vad som händer. Anna kommer däremot börja jobba som biträdande rektor på heltid nästa höst, då kommer hon även att fortsätta leda speciallärarna.

Efter intervjun passade Strandarens reporter på att ställa några kortfrågor till de två pedagogerna.

Skidresa eller solsemester?

Louise: Solsemester

Anna: Solsemester, men gör båda

Hund eller katt?

Louise: Hund

Anna: Hund

Klassrum eller expedition?

Louise: Klassrum, för det är där verksamheten sker.

Anna: Båda, det är både trevligt med elever och pedagoger.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Sofia, Elsa, Vera, Emmie, Gabriella, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan