Nu är det en ny månad och ett nytt recept! Denna gång blir det brownies med valnötter.
Mjuka och sega brownies med valnötter och mörk choklad, kan det bli bättre!?
Cirka 20 bitar.
125 g mörk choklad
100 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
100 g valnötter
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka 125 g choklad och smält den på låg effekt i mikron eller över ett vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa upp ägg i en separat bunke. Arbeta in de uppvispade äggen i smörsockret lite i taget (så att ytan krackelerar och blir frasig) och därefter den smälta chokladen. Sikta kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör försiktigt ner i blandningen. Hacka 100 g choklad och nötter grovt och vänd ner i chokladsmeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24 x 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan i 27-30 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i bitar.
Se Linnea i
Hela Sverige bakar junior. Heja, Linnea!
Linnea har sin egen avdelning här i Strandaren. Läs alla hennes
Månadens recept.