Blir Magnus 2000-talets "Stålfarfar"?


Jonas Åhlund 2015-02-15

Strandskolans rektor Magnus Duvnäs är en tävlingsmänniska hela vägen ut i fingerspetsarna. Cykling är hans paradgren. I löpning har han en tendens att dra på sig en del "översträckningar" som tillintegör vidare tävlande.

Han är exempelvis ägare av en gul ledartröja från Tour de France. Okej, en välgjord kopia, men väl inhandlad under "touren" 2014, i ett officiellt försäljningsstånd. Närmare än så lär han inte komma originalet.

Dagens Nyheter fyllde 150 år under förra året. Strandarens redaktion har ägnat en del tid åt att titta tillbaka på det gångna seklets nyhetsrapportering.

Ögat fastnade på artikel "Stålfarfar" snabbast genom Sverige. När vi läste den artikeln tänkte vi på Magnus. Är det någon som kan få för sig att försöka på något liknande som det "Stålfarfar" gjorde så kan det mycket väl vara just vår rektor, Magnus Duvnäs. Frågan är bara var han ska ha cheviotkostymen, nu när tävlingscyklarna saknar pakethållare? Vi tror du löser ävet det problemet, Magnus.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan