Hur ska vi kunna grädda våfflor utan el?


Ellen Bengtsson Redner och Emma Eriksson Wadman 2017-03-26

Idag den 25 mars är det Våffeldagen och Earth hour, så grädda en våffla och bli en person från stenåldern under klockan 20:30 - 21:30 (använd ingen el då).

Earth hour - tillsammans gör vi skillnad. Earth hour innebär att man inte ska använda elektricitet under en timme, i Sveriges fall mellan klockan 20:30 - 21:30. Earth hour finns för att miljöförstöringen ska minska. Trettiofem länder deltar och släckningen börjar i Sydney i Australien. Earth hour är världens största miljömanifestation så hjälp till att rädda vår planet och se till att grädda våfflor innan halv nio. Våfflor och vårfruar Idag firas inte våffeldagen mer än att vi äter just våfflor men våffeldagen har ursprung i Maria bebådelsedag. Våffeldagen kallades förut för vårfrudagen men det uttalades felaktigt och blev till vafferdagen och i vissa dialekter blev det vaffeldagen och vaffla är ett äldre namn på ordet våffla och hux flux så var våffeldagen uppfunnen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan