Regionsfinalen gick att följa via www.twitter.com/strandaren

Regionsfinal i uppfinnartävlingen Finn upp


Jonas Åhlund 2013-04-25

Alla var vinnare genom att ha tagit sig  till regionsfinal.
Bild:Jonas Åhlund
Alla var vinnare genom att ha tagit sig  till regionsfinal.

Torsdagen den 25 april 2013 var det dags för regionsfinal i uppfinnartävlingen Finn upp. Strandskolan hade kvalificerat sig med två lag, redan det en riktigt bra prestation. Lagen bestod av elever i årskurs 8. Lag "Strumpficka", bestående av Emma Westlund, Jessica Westerlund och Sanna Carlsson samt lag "Den oöverkokningsbara kastrullen" bestående av Lova Tralla och Maria Tolkacheva.

Tillsammans med två lärare ankom lagen Tom Tits i Södertälje strax före klockan 11:00. Lagen förberedde sig och satte snabbt upp sina bidrag i det stora rum där tävlingen skulle avgöras. Fyra av de deltagande lagen skulle gå vidare i tävlingen. Lite pirrigt var det när juryn, som hade till uppgift att bedöma lagens uppfinningar, gick runt och studerade uppfinningarna och frågade ut lagen om deras uppfinning. Strandskolans lag klarade uppgiften hur bra som helst. 

Dagen gick och lagen fick möjlighet att bekanta sig med vad Tom Tits har att erbjuda i form av olika typer av naturvetenskapliga attraktioner. Det är riktigt kul och lärorikt!

Klockan 14:30 var det dags att samlas i salen kallad "Periodiska systemet" och där få reda på vad juryn hade bestämt sig för. Vilka lag skulle gå vidare i tävlingen? 

Strandskolans lag gick inte vidare men, hör och häpna...Båda lagen blev kontaktade av personer som var intresserade av deras uppfinningar och ville föra en vidare diskussion om möjligheten att utveckla deras idéer till eventuellt säljbara produkter. Det är ett mycket gott betyg till eleverna och givetvis också till deras lärare i teknik Nasrin Ghavihelm som inspirerat eleverna till att tänka till och därmed lyckas ta sig till regionsfinal. Ett lysande resultat!

Strandarens redaktion önskar lycka till i framtiden och redaktionsmedlemmarna känner sig stolta att representera en så framgångsrik skola som Strandskolan i Tyresö.

Juryn granskar lag \
Bild:Jonas Åhlund
Juryn granskar lag "Strumpfickas", som representerar Strandskolan i Tyresö, uppfinning.


Juryn granskar lag \
Bild:Jonas Åhlund
Juryn granskar lag "Den oöverkokningsbara kastrullens" uppfinning.


Maria Tolkacheva och Lova Tralla representerande Strandskolan i Tyresö har fått visitkort från ett  företag som är intresserade av deras uppfinning \
Bild:Jonas Åhlund
Maria Tolkacheva och Lova Tralla representerande Strandskolan i Tyresö har fått visitkort från ett  företag som är intresserade av deras uppfinning "Den oöverkokningsbara kastrullen".


Jurymedlem granskar \
Bild:Jonas Åhlund
Jurymedlem granskar "Strumpfickan" och frågar ut lagmedlemmarna Jessica Westerlund, Emma Westlund och Sanna Carlsson.


Lagen i spänd förväntan inför juryns beslut.
Bild:Jonas Åhlund
Lagen i spänd förväntan inför juryns beslut.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan