Silvermedalj till Rulle


Jonas Åhlund 2014-05-08


Ida Johansson i årskurs 8 gick, som vi tidigare rapporterat om i artikeln Finalplats i Finn upp för Ida Johansson, till final i den rikstäckande tävlingen Finn upp med tillhörande facebooksida. Hennes uppfinning Rulle föll helt klart finajuryn i smaken som belönade den med andrapris på 3000 kronor samt evig ära och berömmelse. Det var jätteroligt och vi gratulerar så klart Ida till hennes fantastiska framgång. Så himla bra, Ida!

Så här presenterades Rulle på tävlingens facebooksida: "Vi börjar med RULLE: en supersmart, hopvikbar sk dra-maten-vagn. Skönt att slippa kånka tunga påsar när man handlat. Uppfinnaren heter Ida Johansson och kommer från Strandskolan i Tyresö!".

Vi tar också tillfället i akt att gratulera Strandskolans tekniklärare tillika ansvarig för Tyresö Vetenskapliga Akademi (TVA), Nasrin Ghavihelm, vars engagemang och stora kunnande har gjort deltagande i tävlingen möjligt. Bra jobbat Nasrin!

En längre artikel om finaldagen kommer att publiceras här i Strandaren så snart den medföljande reportern Cornelia Sahlin hunnit samla  intrycken och tankarna och författat texten till artikeln med tillhörande bildmaterial.

Blommor, diplom och 3000 kronor till Uppfinnar-Ida.
Bild:Nasrin Ghavihelm
Blommor, diplom och 3000 kronor till Uppfinnar-Ida.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan