The times they are a changin´ ... Kanske


Jonatan Åhlund 2014-12-18

Nybyggen, avvecklingar och rivningar. Förändringens vindar kan snart blåsa genom Tyresö kommuns för- och grundskolor, om kommunen väljer att följa råden i en ny rapport.

Det är teknikkonsultföretaget Sweco som på uppdrag av Tyresö kommun undersökt hur framtiden för de kommunala skolorna i kommunen ser ut. En rad olika parametrar har legat till grund för slutsatserna (läs mer i länkarna nedan) och ett antal förändringar som föreslås. Flera av kommunens för- och grundskolor kan enligt konsulterna komma att behöva avvecklas/göras om eller till och med rivas, för att i vissa fall ersättas av nybyggen.

För Strandskolans del finns ingen rekommendation om rivning eller avveckling. Den förändring som föreslås är att Tyresö skolas högstadieelever flyttar till Strandskolan. För Tyresö skolas del skulle det innebära att de blir en F-6-skola, medan Strandskolan förblir en F-9-skola.

 Vi vill avslutningsvis påpeka att vi inte tar ställning till förslagen, men vi uppmanar våra läsare att läsa både artikeln i Mitt i Tyresö från den 16 december 2014 och Swecos rapport för att själva kunna bilda sig en uppfattning i frågan. Ett utmärkt debattämne under jullovet tycker vi. 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan