Strandaren 2004-2014

Tiden går fort när man har roligt


Jonas Åhlund 2014-10-31


Strandaren firar 10-årsjubileum.
Den 28 oktober 2004 publicerades den första artikeln Eld och lågor.
Därefter har det blivit ytterligare ettusensexhundrafemtionio artiklar. Jätteroligt att det finns ett intresse hos eleverna att jobba som tidningsreportar under något eller några år på grundskolan. Utan ett sådant genuint intresse hade denna skoltidning inte överlevt många år.

Ett intresse som utvecklar förmågan att vara noggrann, hålla uppgjorda tidsramar och vara kreativ, nyfiken och orädd.
Det är till exempel inte helt lätt att göra sin första intervju eller att skriva en artikel om något som reportern på förhand vet väldigt lite om. Att göra ordentlig research är helt klart något som reportrarna lärt sig genom åren. Och att vara mycket noggrann med språkbehandlingen. Stavfel, särskrivningar och syftningsfel är det många som genom åren lärt sig undvika genom hårt arbete och genom vetskapen om att det som skrivs publiceras till allmän beskådan och att det därför är mycket viktigt att allt blir rätt. Om inte så är det ju pinsamt besvärande för den som författat texten.
Så det finns mycket nyttigt att lära och ta med sig vidare ut i livet genom att vara aktiv i tidningsredaktionen under några ungdomsår på grundskolan.

Mycket tillfredställande är att intresset hos våra elever att bidra med texter till tidningen dessutom ökat senare tid.
Läsåret 2014-2015 är antalet redaktionsmedlemmar större än på många år.
Allt från elever i årskurs fyra upp till årskurs nio. Sen är givetvis vem som helst välkommen att skriva enstaka artiklar, insändare, recensioner eller andra typer av texter närhelst andan faller på.
Så nog finns det gott hopp om att det dyker upp en artikel i Strandaren 2024 med rubriken
"Tiden går väldigt fort när man har roligt".

Strandaren kommer under resterande del av 2014 publicera en del artiklar "från förr".  För att du som läsare ska veta att det är en gammal artikel så kommer det i dåraden stå exempelvis "Artikel från 2004".

Så ta en titt med jämna mellanrum och ta del av det som vår skoltidning Strandaren belyst under tio års tid och som förhoppningsvis hjälpt till att föra tidningstraditionen vidare.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Gratulationer Strandarens redaktion 2014-12-22
1. G R ATU L A T I O N E R ! Magnus 2014-12-21


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan