Strandaren fick Lilla journalistpriset 2008


Linnea Carlström 2008-05-12

Det är KUL att vara bäst, tycker Strandarens chefredaktör Linnea Carlström!
Bild:Jonas Åhlund
Det är KUL att vara bäst, tycker Strandarens chefredaktör Linnea Carlström!

Se om vi skötte oss i TV4:s Nyhetsmorgon idag den 23 maj-direktsändning från morgonstudion! Se inslaget här! Läs allt om Lilla journalistprisets prisutdelningen här! Se Expressens webb-TV från prisutdelningen. Gå till Nyheter-Sverige-Vår tidning var bäst. Juryns motivering till varför Strandaren fick priset är: "Med en proffsig grafisk profil på en aktiv tidningssida som sprudlar av engagemang levererar Strandaren dagsfärsk information och underhållning. Här blandas skolinformation och elevernas egna artiklar och åsikter på ett sätt som känns balanserat och nytt."

KAN MAN BLI MER LYCKLIG ÄN SÅ HÄR? Svaret på den frågan är ”Nej, det kan man inte”. När Strandarens redaktion fick reda på att de inte bara nått så långt som en nominering, utan också vunnit Dagens Nyheters och Expressens Lilla journalistpriset i kategorin webbskoltidningar högstadiet, nådde de lyckans högsta nivå! Många leende ansikten fick man skåda denna dag, må ni tro, och alla "Strandare" skrek glädjetjut över hela Strandskolans. Detta är nästan bara för bra för att man ska förstå att det verkligen är sant.


Strandarens redaktion tackar Dagens Nyheter och Expressens Bakom rubrikerna för att ni såg vilket jobb och slit vi på redaktionen lagt ner på tidningen! Efter så mycket skrivande, har detta pris bevisat att mödan ändå varit värd.

De andra två webbtidningarna, En spänn och Tunabladet, som också var nominerade i ”högstadieklassen” hoppas vi fortsätter skriva och skriva och skriva…

Arbetarbladet i Gävle har bevakning i Ockelboområdet och därmed på en av våra kollegers framfart i artikeln En spänn blev utan webbpris.

Kamratposten är också en tidning som håller ordning på viktiga händelser här i livet. Deras notis hittar du genom att klicka här.

Expressens artikel Här är de nominerade uppmärksammar också denna i sanning glada händelse.

Om ett av tjuten som utropades efter denna goda nyhet hade kunnat skrivas i ord, hade alla säkert ramlat av stolarna på fläcken. Vi skriver istället denna lilla mening som betyder så enormt mycket för oss:

VI VANN LILLA JOURNALISTPRISET 2008!

Den 22 maj ska vi gå på prisutdelning i Dagens Nyheters hus på Gjörwellsgatan i Stockholm. Om du vill läsa, och se fotografier från, 2007-års prisutdelning klickar du här.

Två vinnare

Chefredaktörerna för två av Sveriges bästa skoltidningar Cumulus och Strandaren. Elisabet Ålander t.v. (Cumulus) och Linnea Carlströn t.h. (Strandaren).
Bild:Jonas Åhlund
Chefredaktörerna för två av Sveriges bästa skoltidningar Cumulus och Strandaren. Elisabet Ålander t.v. (Cumulus) och Linnea Carlströn t.h. (Strandaren).

Här ser ni två mycket nöjda tjejer efter direktsändningen i TV4 Nyhetsmorgon under "prime time" fredagen den 23 maj 2008.