Så här tycker de på Tyresö skola om den nya maten


Lova Tralla, Hanna Röstin, Sofia Bigert, Alma Sergerqvist & Alice Bergqvist (reporter) 2010-10-05

Micke är kock på Tyresö skola.
Bild:William Mohr
Micke är kock på Tyresö skola.

Vi var på Tyresö skola och frågade lite vad barn och personal egentligen tyckter om den nya maten. Vi kollade upp hur det är att inte ha centralkökets mat utan egen kock istället.

Inger (personal)
- Ja jag tycker att den nya maten är god, det är väldigt fräscht och det finns fortfarande två rätter.
- Jag tycker att det är stor skillnad och att maten är bättre nu.
- Det bästa med den nya maten är att den inte är uppvärmd.
- Det sämsta med maten är att den är lite dåligt kryddad.
Anonym (elev)
- Ja maten är bättre nu.
- Ja det var väldigt nödvändigt bra att vi bytte till egen kock.
Anonym (elev)
- Japp, den är asbra nu!
- Det är ingenting som är sämre.
Pia (personal)
- Ja, jag tycker skolmaten är mycket bättre nu.
Det var väldigt viktigt att de gjorde det. Nu slipper maten transporteras lika mycket och det blir fräschare och miljövänligare.

Så tycker kökspersonalen

Tjejerna i köket.
Bild:William Mohr
Tjejerna i köket.

Vi gick in i köket och träffade lite kökspersonal och ställde några frågor.

Madde (kokerska)
- Är arbetsmiljön densamma nu som när ni hade centralkökets mat?
- Nu är det mycket tyngre jobb men arbetsmiljön är densamma.
- Tror du att eleverna äter mer nu än förut?
- Ja, det tror jag faktiskt.
- Slänger ni lika mycket tror du?
- Jag ser ingen skillnad.

Micke (kock)
- Trivs du med ditt jobb?
- Ja, jag trivs jättebra.
- Är det inte svårt att laga mat till så många?
- Nej, inte speciellt.

Så enligt våra undersökningar verkar det vara väldigt positivt med egen kock och eget kök. Nu är det bara att vänta till vi på Strand får eget kök!