Jättegott påskrecept
Här kommer ett lätt, roligt och jättegott påskrecept med rulltårta, grädde och persikor!
Du behöver
Rulltårtan:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk
Fyllning:
2 dl äppelmos eller sylt, t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt eller liknande.
Dekoration:
Ca 5 persikohalvor
2,5 dl grädde
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret, mjölet och mjölken/grädden till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Obs! vakta rulltårtan noga sista minuten så att den inte blir bränd!
4. Under tiden kakan är i ugnen, kan du förbereda med ett sockrat bakplåtspapper där du direkt när den är färdig ska stjälpa ner den på. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
5. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
6. Bred ut grädde och en persika på varje bit.
Smaklig måltid!
Rulltårtan:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk
Fyllning:
2 dl äppelmos eller sylt, t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt eller liknande.
Dekoration:
Ca 5 persikohalvor
2,5 dl grädde
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret, mjölet och mjölken/grädden till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Obs! vakta rulltårtan noga sista minuten så att den inte blir bränd!
4. Under tiden kakan är i ugnen, kan du förbereda med ett sockrat bakplåtspapper där du direkt när den är färdig ska stjälpa ner den på. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
5. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
6. Bred ut grädde och en persika på varje bit.
Smaklig måltid!