Respass direkt i Skol-DM

Jonatan Åhlund 2012-05-07

Bollen var lite väl rund den här dagen.

Skol-DM i fotboll tog slut i första omgången för killarna i årskurs sex. Trots tappert kämpande fick Strandskolans spelare se sig besegrade av Fisksätraskolans motsvarigheter. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Redan i matchinledningen stod det klart att det skulle bli en tuff match. Fisksätraskolan tog tag i taktpinnen direkt och vann de flesta av närkamperna. Ledningsmålet var därför inte alls ologiskt, men det kom till på ett minst sagt dråpligt sätt. En förrädisk studs på konstgräset överlistade Linus i målet. Innan den första halvleken var över drygade Fisksätraskolans orangeklädda spelare ut sin ledning både en och två gånger. Ett minst sagt tufft läge för Strandskolans sexor inför andra halvlek med andra ord.

Nytt hopp i andra

Efter pausen bytte matchen skepnad. Nu var det Fisksätraskolans tur att få kämpa för att freda sitt mål när Strandskolan kom i anfall efter anfall. Med ett kvickt passningsspel och löpvilliga yttrar kändes en vändning inte omöjlig i solskenet, inte minst efter att reduceringsmålet kom tidigt. Från sin position som vänsterytter kunde William utnyttja en mycket välslagen diagonalpassning och fri med målvakten gjorde han inget misstag. Efter målet fortsatte de vitklädda Strandspelarna att kämpa och hade bud på flera mål. Dessvärre blev det aldrig mer än nära och Skol-DM är därmed över för den här gången.

En eloge till spelarna för att de aldrig gav upp och vi önskar Fisksätraskolan lycka till i nästa omgång.