Fler flyktingar behöver hjälp


Jesper Källman 2015-09-25


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20210322115504-832c8ab/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Under många år har flyktingar skickats tillbaka till sitt hemland, tillbaka till krig och förstörelse. Jag tycker detta är helt fel, hur tänker man egentligen när man skickar människor rätt in i döden?

Flyktingar har ingenstans att ta vägen, de offrar allt de har för att komma till ett bättre land och sedan har vi ingen hjälp att erbjuda, om vi hjälper dem förändrar vi deras liv. Hur hade det känts om det var du som skickades tillbaka? Föreställ dig hur alla kommer att se på Sverige. Vi har redan demokrati och ligger långt fram i många kategorier, om vi dessutom tog emot alla flyktingar som kom hit skulle alla se vårt land som väldigt bra och solidariskt. Om vi i Sverige tar emot fler flyktingar kommer även andra länder att göra det och då kan fler flyktingar få ett hem, någonstans att bo.

Nu kanske du tänker att Sverige redan tar emot alla flyktingar som kommer hit och att vi inte klarar av att ta emot fler. Men statistik från statistiska centralbyrån visar att väldigt många invandrare som kommer till Sverige skickas tillbaka till sitt hemland. Dessutom ska man inte se invandrare som något som tynger oss, de kommer att hjälpa till att utveckla landet och göra det bättre. Många flyktingar som kommer till Sverige är välutbildade och kan skaffa sig ett bra arbete och bidra till samhället.

Det är möjligt att du även tänker att det inte lönar sig att ta emot flyktingar eftersom de ändå bara sitter och tigger och att de inte får något bra liv här, men det är ju vi som avgör hur de kommer att få det i Sverige. Om alla hjälps åt och offrar lite av sin egen bekvämlighet kan vi se till att de flesta som kommer till Sverige får ett bra liv här, vi kan om vi gör det tillsammans!