Inför gratis frukt i skolan.


En hungrig elev 2015-09-28


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20210322115504-832c8ab/www/se/include/print_article_content.php on line 297
I min skola slutar vi ca halv 4 nästan varje dag. Om Jag glömde ta med en frukt hemifrån klarar jag nästan aldrig igenom hela dagen. Även om man har ätit en ordentlig portion till lunch blir man ändå hungrig innan skoldagen har slutat. De är inte så roligt att sitta inne på en lektion och vara rädd att ens mage ska börja kurra. Därför kan de vara bra att ha en fruktkorg som man kan ta en frukt och då orka hela dagen.

Om vi ska ha prov som sista lektion är det viktigt att ha mycket energi men jag har inte den energin varje dag ibland för att skolmaten inte var så god eller ibland för att jag inte har tillräckligt med energi helt enkelt men om vi skulle ha en fruktkorg skulle man bli mätt och man skulle få energi för att klara hela dagen. På torsdagar när de är vår soppdag blir man inte så mätt och då brukar många gå till affären och istället för att köpa t ex en frukt är det många som köper godis eller något liknande istället. Man blir trött och vissa blir även på dåligt humör om man inte har ätit ordentligt men om man får frukt blir man på bättre humör.

Men ni tänker kanske då att de kommer att kosta mycket pengar men om man skulle göra att vi elever skulle få mycket mer energi så att vi klarar hela dagen. Lärarna skulle få möta glada och pigga elever. Man skulle prestera bättre på högre betyg för att man har energin. Eleverna skulle både spara pengar och bli nyttigare när dom inte skulle behöva gå till affären för att dom är hungriga. Jag tror att en fruktkorg kommer att göra att elever skulle bli positivt insatta i skolan prestera bättre. Vilket skulle leda till bättre betyg.