Premiär för månadens recept
Hej!
Jag heter Linnea och jag älskar att baka.
Jag tänkte att jag skulle börja skriva i Strandaren och då bestämde jag mig för att starta "månadens recept". Jag ska också vara med i ett program som ska gå på tv som heter "Hela Sverige Bakar Junior 2015". Det kommer att gå senare i höst!
Mitt första recept blir chocolate chip cookies, recept nedan.
Jag heter Linnea och jag älskar att baka.
Jag tänkte att jag skulle börja skriva i Strandaren och då bestämde jag mig för att starta "månadens recept". Jag ska också vara med i ett program som ska gå på tv som heter "Hela Sverige Bakar Junior 2015". Det kommer att gå senare i höst!
Mitt första recept blir chocolate chip cookies, recept nedan.
De här kakorna är sega i mitten och lite knapriga i kanterna. Smakar bäst när de är nygräddade.
40-45 kakor
175 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
230 g mörk, vit eller mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och farinsocker krämigt några minuter tills det blir lite ljusare. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser.
Hacka chokladen grovt och tillsätt i mjölblandningen.
Rör i mjölblandningen i smörblandningen för hand med en slev.
Låt smeten stå i kylen i 20-30 minuter. Rulla smeten till ca 40-45 bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Kakorna smakar bäst nygräddade med ett glas kall mjölk!
40-45 kakor
175 g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
230 g mörk, vit eller mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och farinsocker krämigt några minuter tills det blir lite ljusare. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser.
Hacka chokladen grovt och tillsätt i mjölblandningen.
Rör i mjölblandningen i smörblandningen för hand med en slev.
Låt smeten stå i kylen i 20-30 minuter. Rulla smeten till ca 40-45 bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Kakorna smakar bäst nygräddade med ett glas kall mjölk!