Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Militanta veganer: livsfarliga eller hängivna veganer?


Niklas Windahl 2005-10-25


Militanta veganer vandaliserar och använder onödigt våld mot människor. De förstör fabriker och lastbilar som transporterar och föder upp djur för massproduktion.

Militanta veganer är en fara för samhället tycker 83% av sveriges befolkning genom en undersökning.
Oroad tvåbarns pappa uttalar sig så här:
- Jag tycker att militanta veganer är en fara för samhället.
- De ger veganerna ett dåligt rykte och använder våld istället för att diskutera åtgärder för förbättring av djuruppfödningen.

Det senaste året har vi sett en rad dramatiska exempel på aktioner gjorda av några som kallar sig Militanta veganer. Aktionerna var inte oväntade men ändå förvånande. Ett exempel är att en person har sprutat in gift i kött som sen har skickats till affärer. Även om mycket lite är känt om dessa personer följer här en bakgrundsbeskrivning. Det finns olika militanta veganförbund. De hämtar sina idéer från, bl a ALF, Animal Liberation Front (Djurens Befrielse Front), i England.
Många oroar sig för att de militanta veganerna ska gå för långt och börja använda för mycket våld.
De använder våld som inte är tillåtet. De djur de släpper ut klarar sig inte alltid i friheten utan dör några dagar efter de ha släppts ut. Men det gör inte så stor skillna för de skulle ändå bli mat till människor.

Källor: www.vegan.nu, www.mimersbrun.nu, http://wwwb.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,393732,00.html och intervju med en tvåbarns pappa.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Tvåbarnspappan jonas åhlund 2005-10-25


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan