Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Besök på Tekniska museet


David Wismar 2005-10-27

Vi åkte till Tekniska museet och testade nästan allt man kunde göra där. Det var bara några få saker vi inte hann med. Det var väldigt roligt på Tekniska museet.

Tekniska museet har fyra avdelningar: Robotics, Antarktis, Teknorama och Historiska.
I första salen (Historiska) fanns det utställningar på gamla flygplan, bilar, tåg och så kunde man gå ner i den så kallade "Gruvan", och se hur det såg ut i en gruva förr i tiden.
I andra salen (Robotics) kunde man testa att styra en stor robots huvud, se på modeller av riktiga robotar som kunde prata, se och höra med mera. Man kunde också styra en marsond (marsrobot?) i en stor låda med mera.
I tredje salen (Antarktis) fanns lite information om Antarktis och inte så mycket mer.
I fjärde salen (Teknorama) kunde man göra mer saker än i dom andra salarna. Man kunde göra en bro av lådor som man kunde stå på utan att dom hade något stöd. Det var jättekul! Man kunde även filma med kameror och se hur mycket man väger på andra planeter. Till exempel på planeten Mars. Man kunde också se hur stark magnetismen är. Det fungerade på så sätt att en magnet som satt fast i en kedja hade en magnet ovanför sig. Magneten med kedjan sträckte sej uppåt och svävade. Det var absolut roligt i Teknorama! Man kunde använda en newton-vagga i jätte-format och så kunde man rulla en kula i ett avrundat bord. Det tog verkligen lång tid innan kulan var helt nere.
Besöket på Tekniska museét blev verkligen roligt!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan