Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Runt gård och stuva...och lite innebandy.


Malin Soop- Andersson, Martina Lemdal & Alexandra Linnerheim 2004-12-01

Natten går tunga fjät runt gård och stuva...
Natten går tunga fjät runt gård och stuva...

Tyresö. Måndagen den 13 december är det dags för det årliga Luciafirandet. Som traditionen lyder är det tredje- klassarna som står för det tjusiga luciatåget.

I Strandhallen samlas varje år alla elever, lärare och föräldrar till de yngsta för att uppleva det stiliga luciatåget. En tjej ,som går i klass tre, kommer att vara lucia.Och vi har pratat med en kille i trean som ska vara stjärngosse och han säger så här: - Det ska bli roligt och spännande. De har tränat många gånger redan och det lär bli fler innan Luciatåget går av stapeln.

Ska segertåget för lärarna fortsätta?

Kommer Jonas att trotsa det hårda golvet och spika igen buren nu igen?
Kommer Jonas att trotsa det hårda golvet och spika igen buren nu igen?

Efter luciatåget ska klass nio spela den årliga innebandymatchen mot lärarna. Förra året vann lärarna och i år blir det spännande att se vilka som vinner den prestige- fyllda kampen. Jonas, lärare på högstadiet, som har stått och vaktat målburen åt lärarna de fyra senaste åren säger så här om matchen:
- Vi kommer naturligtvis att vinna matchen. Jag får se om jag själv kan stå i mål i år, jag får så ont i knäna av det hårda golvet.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
4. Nästa år Anonym 2004-12-20
3. eleverna vinner nästa år! Anonym 2004-12-16
2. Seger, javisst! Charlotte 2004-12-06
1. Bra Artikel Elev 2004-12-06


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan