Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Valborg


Astrid Haglind 2012-05-03

Bild:Astrid och Anna Haglind

Jag tänkte berätta om hur min valborgsmässoafton såg ut på mitt lantställe Torsö.

Torsö är en liten ö i Vänern, utanför Mariestad med många mysiga traditioner. Klockan 18.00 åkte jag och min mamma till min bästa vän Klara och hennes familj. När våra andra kompisar hade kommit satte vi oss ned och åt en trevlig middag. Efter det släpade vi fram alla möjliga sorters fordon för att kunna ta oss till Torsö bygdegård.

Vi begav oss iväg på cyklar, en tandemcykel, en moppe och en fyrhjuling. Efter en cykeltur på cirka 10 minuter välkomnades vi av tal och körsång på bygdegården. Runt brasan var det mycket folk, alla känner alla på Torsö så att det blev många pratstunder. Brasan tog sig bra och snart hade den brunnit ned, så många begav sig in i bygdegården. Där serveras det år efter år Janson, dryck och härlig stämning. Efterrätten väntade hemma hos Klara därför bestämde vi oss för att äta en Kling- glass ute vid kiosken och sedan cykla hemåt. Kvällen fick ett mysigt slut hemma hos Klara.

Bild:Anna och Astrid Haglind


Bild:Anna och Astrid Haglind


Bild:Anna och Astrid Haglind


Bild:Anna och Astrid Haglind


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan