Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

En pojke är född


Sara Dahlstedt 2005-05-12

Det är snarare så att Pyret ÄR en lillebror!
Det är snarare så att Pyret ÄR en lillebror!

Nu har det äntligen skett. Jag har fått en till lillebror!

Jag har fått en till lillebror!
Kan man vara lyckligare?
Jag tror inte det. I nio månader har mamma burit runt på min lillebror och så i tisdags föddes han. Kl 15.14 föddes en liten pojke på 4015g och var 53 cm lång.

På morgonen när min andra lillebror (David) och jag vaknade berättade pappa att mamma fått verkar och troligen skulle åka till sjukhuset under dagen. David och jag hade mobilerna på hela dagen i skolan och bara väntade på att pappa skulle ringa.

Det dröjde ända till kl fyra innan pappa berättade att jag fått en till lillebror. Jag blev super glad och frågade genast när vi skulle få se honom.
Kl sju samma kväll åkte jag, pappa och David in till BB för att hälsa på mamma och den nya familjemedlemen.

Han var super söt där han låg på mammas mage. Jag ville direkt hålla honom men David fick göra det först eftersom mamma trodde att jag skulle vilja hålla honom längst. Och nog fick hon rätt alltid!
Han var så gullig att jag inte ville släppa honom. Till sist var vi ändå tvungna att åka hem igen, men han skulle ju komma hem nästa dag så vi fick stå ut till dess.

Han har ännu inget namn utan jag kallar honom för pyret.

Igår när han kom hem satt jag ett bra tag med honom och gullade med honom. Pappa och jag åkte även till baby land och köpte lite saker.
Jag har redan märkt vilken skillnad det blir med en liten bebis hemma. Man snubblar t.ex. över bilstolar och sängar. Men det gör inget för man är så glad över att ha fått en till lillebror!

Det ända lite jobbiga är när han är ledsen och skriker. Jag vill så gjärna trösta honom men det går inte.
Mamma och pappa har också fått sova med honom på sig i natt för han vill inte vara ensam. Så det var inte mycket sömn mamma fick sittandes med honom i fotöljen under några timmar, men sen bytte dem så att pappa fick honom ett antal timmar. Tur för pappa att han var ledig nästa dag!

Så nu längtar jag bara hem till pyret!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Hhi elin 2005-05-13
1. Grattis! Charlotte 2005-05-13


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan