Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Årskurs 8 övar på att skriva insändare

Inför kortare skoldagar


Fredric Jansson 2015-09-25

Jag har under en lång period känt mig trött och seg i slutändan av dagen. Jag har nästan inte kunnat koncentrera mig. Jag och många andra tycker att skoldagarna är för långa och borde göras kortare. Om man ändå inte kan koncentrera sig i slutet av dagen, så varför gör man inte skoldagarna kortare? tänker jag.

När man lever ett liv som är beroende av skolan lever man ett tråkigt liv tycker jag. Om man kortar ner skoldagarna och låter barnen få mer fritid kommer det även att visa sig på resultaten i skolan. Kortare skoldagar kan altså ge bättre resultat i skolan. Barnen mår även sämre av att gå i skolan länge, man blir stressad eftersom man inte hinner göra läxorna och detta kan leda till utbrändhet. Nu tänker du säkert något som att hur ska man klara av arbetslivet om man är van med korta dagar? Men om barnen blir utbrända redan i tidig ålder är det klart att man inte klarar av sitt arbete. Men om man förkortar skoldagarna och barnen klarar skolan, så kan de få ett vettigt arbete. Detta är ett av de större problemen i dagens samhälle. Genom att förkorta skoldagarna kan ungdomarna få en bättre och roligare framtid med ett bra jobb. Detta är ett lättlöst problem. Förkorta skoldagarna för barnens framtid!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan