Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Nu går jag i skolan i Thailand


Emma Eriksson Wadman 2017-01-15

Här har det blåst rejält.
Bild: Emma Eriksson Wadman
Här har det blåst rejält.

Hej! Nu har jag varit här i tre veckor.
Jag har badat jättemycket och jag har snorklat och sett många fina fiskar bland andra clownfiskar och papegojfisk.
Jag har varit och snorklat på Kho Rok och Kho Ha. När vi skulle ut till Kho Rok så körde båten jättefort och på tillbakavägen körde den ännu fortare så motorerna stannade. Men sedan fick dom igång motorerna igen.

Det har mest varit soligt när jag varit här men förra helgen så vart det megastorm så taken på restaurangerna blåste av och massa båtar blåste upp på land. Det blåste typ 150 kilometer i timmen när det blåste som mest och spöregnade. Det var ingen som hade förutsett att det skulle komma en sådan storm utom minoritetsbefolkningen (ursprungsbefolkningen på öarna, Seagypsy) dom hade flyttat alla sina båtar i säkerhet upp på stranden.

Jag har börjat på lilla svenska skolan 2. Den är pytteliten, det är tre klasser och en förskola/dagis. Det är sju stycken i min klass, fem tjejer från sexan och två killar från femman. Alla klassrum heter olika saker, mitt klassrum heter Skorpionen. Det är jättekul att gå i skolan här. Det är samma lektioner som hemma. När vi ska ha slöjd eller musik så måste vi åka till lilla svenska skolan 1. Den är mycket större än tvåan.

Det är jättekul att ha träslöjd, jag håller på med ett pennställ av bambu. När man sågar så skakar hela bordet. Vi använder ett halvgammalt pingisbord som slöjdbord. Jag har tre veckor kvar här i Thailand och sedan kommer jag hem till Sverige igen.
Vi hörs! Hälsningar Emma

Se också min första artikel "Thailand, här kommer jag".

Jättefint vatten i Kho Rok.
Bild: Emma Eriksson Wadman
Jättefint vatten i Kho Rok.

Jättebaoutablad i djungeln.
Bild: Emma Eriksson Wadman
Jättebaoutablad i djungeln.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan