Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Eleverna gör sina röster hörda


Jonatan Åhlund 2018-09-05


Den 9 september är det som bekant val i Sverige, men för eleverna på Strandskolan har valdagen redan passerat.
De fick nämligen rösta redan den 3 september.


På Strandskolan finns det en bit över 200 högstadieelever. Ingen av dem får rösta i valet till Sveriges riksdag, kommuner och landsting, men alla fick de rösta när Skolvalet 2018 arrangerades måndagen den 3 september. Precis som i de andra valen var det frivilligt att rösta, men vi kan konstatera att valdeltagandet var gott (exakta siffror kommer när resultatet redovisas). Hur det gick kan vi inte avslöja riktigt än, men för den nyfikne kan vi börja med en återblick till hur det gick 2014.

http://www.strandaren.se/upload/bnrimg/document/38261-Resultat%20skolvalet%202014.pdf

Som staplarna visar så tyckte Strandskolans elever något annat än vad valresultat blev, och för den som är nyfiken på fler reflektioner kring valet finns det en artikel att läsa här (http://www.strandaren.se/skolvalet).

Vilka partier som gick upp, ner eller stod still i årets val på Strandskolan kan vi som sagt inte avslöja, men vi kan konstatera att höstens val inte har passerat obemärkt förbi i klassrummet och korridorerna. Diskussioner, reflektioner och valkompasser har nämligen duggat tätt.

Lästips

För den politikintresserade passar vi på att slänga in ett läsningstips, så här i valtider. Det är nämligen knappt tre och ett halvt år sen två av Strandarens reportrar fick en pratstund med utbildningsministern – om budgeten, betyg, vem han var i skolan och en del annat.

http://www.strandaren.se/fridolin-den-stokige-eleven-som-blev-minister


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan