Prao, musikal, textil, idrott…


Linnea Carlström 2007-10-27

Musikalgruppen framförde scener ur Lejonkungen,
Bild:Jonas Åhlund
Musikalgruppen framförde scener ur Lejonkungen,

Föreställ er den här bilden... En HEL VECKA utan obligatoriska och jobbiga läxor. En HEL VECKA utan krav. En HEL VECKA där man får göra sådant som man verkligen diggar! En HEL VECKA som bara är bäst!!!! Tänk er denna bild, visst skulle det vara toppen om det var så? Och om jag sedan säger att det verkligen är sant. Vad säger du då?

Såhär är det i vår härliga Strandskola. DRÖMLIV!!!! En HEL UNDERBAR vecka som överträffar allt och mer därtill! Elever som får välja ett speciellt område under en hel skolvecka! Och när jag säger skolvecka tänker man sig en massa tunga bekymmer och prov… Helt och hållet onödigt! Elevens val är en läxfri vecka där eleverna får roa sig med favoritämnen eller ge sig ut bland affärsmän i strikta kostymer med portfolier som jobbar för moderaterna och därmed kanske få turen att praktisera som uppassare till Fredrik Reinfeldt! Det skulle inte vara någon dålig praoplats, eller hur?

Strandskolans elevers (underbara) elevens val vecka ägde rum och startade vecka 44 i höstmånaden oktober . En del hade valt att praktisera, måla, sy, idrotta, göra film och en massa andra roligheter under denna fria vecka! Det var bara att breda ut sina vida vingar och flyga iväg på en tripp bland Elevens vals dagar!

De elever som hade valt slöjd/bild hade temat pop konst. Ett tema som handlade mycket om serier, starka färger, text och självklart fantasi! Denna kreativa grupp arbetade mycket med akrylmålningar och på slöjden ägnade man sig åt tygtryck. På tisdagen denna vecka åkte eleverna tillsammans med bildlärare Kati och slöjdlärare Anna-Karin till Waldemarsudde för att använda ögonen till att se på en pop art utställning!
Denna dag blev det inte lunch i skolan utan dagens lunchtimme tillbringade man bland Burger Kings hamburgare och pommes frites! Anna - Karin insåg senare sitt misstag att ha skrivit Big Burger på informationslappen om utflykten istället för Burger King. Detta hade eleverna väldigt roligt åt och inte minst Anna – Karin som skrattade åt detta komiska misstag flera dagar efteråt…

Lejonkungen

Lärarinnan Elin var mycket nöjd med resultatet av veckans musikalövande. 
Bild:Jonas Åhlund
Lärarinnan Elin var mycket nöjd med resultatet av veckans musikalövande. 

På fredagen (alltså den sista dagen på Elevens val) hade musikalgruppen premiär med den klassiska Disneyfilmen ”Lejonkungen” som de omvandlat till ännu mer sång och musik! Ryktet om denna föreställning hade visst spridit sig över hela skolan eftersom musiksalen var översållad av en massa elever klockan 10:30 då musikalen skulle äga rum!
Det var elever från åk 6 och 9 som medverkade med sina olika karaktärer från Lejonkungen! En del hade gristrynen och andra bar pälsklädda öron…
Hela numret varvades med sång, dans och musik (eftersom det var en musikal, såklart)! Alla eleverna var jätteduktiga och var utan tvivel värda de stora applåderna som utbröt efter de sista tonerna i föreställningen!

Elevens val. En HEL VECKA full av härligheter! Veckan som går fortast av alla veckor och som ger en gåshud!

Det är synd om er föräldrar. Synd att ni inte fortfarande går i skolan. Att ni inte går i Strand och får vara med om Elevens val… Det är synd om er, stackare.

Ni kanske blir sugna på att börja skolan igen?

Vem vet?

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut
Kommentarer
2. Hon i rött! Burman 2008-05-28
1. Elevens val Tobias 2008-05-23Strandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan