Naturkatastrof på väg


Charlotte Nordin 2004-11-24

Hej vad det skakar!
Hej vad det skakar!

Är du också fascinerad av de enorma krafter som finns i jordens inre? Då ska du se den nya filmen "Naturens krafter" på Cosmonova.

På tisdagkvällen anordnade Naturhistoriska riksmuseet en lärarkväll som undertecknad självklart deltog i. Kvällen innehöll en föreläsning om vulkanutbrott och jordbävningar, en vandring genom den nya utställningen KLIMAT och avslutades med visning av filmen Naturens krafter.

I filmen fick man uppleva häftiga vulkanutbrott och se vilka enorma skador som kan drabba städer som ligger vid foten av en vulkan eller i ett jordbävningsdrabbat område. Man fick också följa forskare som försöker hitta en metod för att kunna veta i förväg när en vulkan kommer att få ett utbrott. Med en sådan metod kan boende i närheten av en vulkan evakueras och ingen ska behöva komma till skada.

Det var en mycket intressant film, med flera specialeffekter. Den är helt klart sevärd, så gå och se den om du gillar filmer i det här formatet. Den har premiär den 26 november.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan