Stockholm juniorfilmfestival


Christina Hallerdt 2009-04-30

En kompis till Stormhjärta.
En kompis till Stormhjärta.

Klasserna 1A och 1B var på juniorfilmfestivalen och såg "Stormheart" förra torsdagen.

Klass 1B har tillsammans gjort en egen saga som är baserad på filmen:

Sagan om Stormhjärta

Det var en gång en hund som hette Stormhjärta och kallades för Stormheart. En dag när Stormhjärta skulle gå ut i trädgården såg han att grannen var ute och satte då igång och skälla på honom. Alla var rädda för honom: Hundens matte heter Pärla hon blev arg på honom för att han skällde på grannen. Grannen hade tröttnat på att hunden skällde och ringde till polisen. Polisbilen kom Stormhjärta satte igång skälla på bilen han hoppade upp på fönsterrutan med framtassarna och då gick rutan sönder. Polisen blev rädd satte på sirenerna och åkte fort bort därifrån hem till stationen.

Grannen som bodde bredvid Pärla var punkare. Han hade svart skinnjacka med massor med nitar. Runt halsen hade han ett svart hundhalsband med nitar. I tunga och i öronen satt det flera ringar. Pärlas storasyster Minta var kär i punkaren.

En dag kom pappas kompis på besök. Han skulle spela basfiol tillsammans med pappan.
Stormhjärta stod bunden i lekstugan när en bil kommer in på tomten. Stormhjärta sätter igång att skälla och drar och drar för att hoppa på bilen. Till slut drog han med sig hela taket på lekstugan och for fram mot nästa bil.
En natt släppte Minta ut Stormheart i skogen fritt i naturen. Pärla blev rädd och sprang ut till skogen för att leta efter Stormheart
Och då mötte hon en björn. Då kom ST och skrämde iväg björnen. På så vis räddade ST honom.
Pärla fyllde år och när alla gästerna hade kommit satte Stormhjärta igång att skälla som vanligt. Alla gästerna blev så rädda att alla gick hem. Pärla blev så ledsen och satte sig själv vid bordet för att äta.
Stormhjärta blev skickad till militären de ville ha honom i armén. En dag kom björnen tillbaka och hunden dödade björnen.
Snipp snapp slut så var sagan slut och de levde lyckliga i alla sina dagar.

Sagan skriven tillsammans av alla i 1B.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan