Går det dåligt på dina prov? Här finns hjälpen.


Emma Örtenstrand, Pella Eriksson & Axel Haglind 2008-02-21

Frukt är alltid rätt.
Frukt är alltid rätt.

Vi kan hjälpa dig att komma ett steg närmare MVG. Vi har märkt att det går bättre på proven om man är utvilad, har ätit bra och inte är stressad. Med andra ord: Det går bra om man mår bra.

Här är vår guide till hur du mår bättre i skolan:
Tänk på att:

1. Sova ordentligt så att du är utvilad varje dag. Sätt upp ett mål för hur många timmar du ska sova per natt, vanligtvis runt nio timmar.

2. Se till att du vaknar i tid så att du hinner äta en bra och hälsosam frukost. Även om du inte är hungrig på morgonen så ska du försöka att äta ändå, det lönar sig!

Tips på en bra frukost: En fullkornsmacka med ost och till exempel sallad och tomat, en tallrik gröt med hemmagjord sylt och färskpressad juice. Då får du i dig alla vitaminer och fibrer du behöver för att klara dig till lunch.

3. Många hoppar över lunchen i skolan men gör inte det för lunchen är viktig, utan lunch orkar du inte anstränga dig resten av dagen i skolan. Vissa tror att man kan äta godis istället för mat, men det är fel. När man äter godis får man en sockerkick och det blir svårt att koncentrera sig. Försök att lunchen i skolan, även om den inte är så god.

4. När du kommer hem från skolan är det alltid bra att äta mellanmål. Det behöver inte vara mycket utan till exempel en frukt och några mackor. När du äter mellanmål kan du samtidigt förbereda dig för prov och läxförhör.

5. Det är bra att röra på sig varje dag, då gör du av med överflödig energi och då kan du lättare koncentrera dig på skolan.

6. Självklart så är det viktigt att äta på kvällen också. Att somna hungrig är inte bra, då jobbar inte hjärnan lika bra på natten.

Glöm nu inte att lägga dig i tid så att du får sova dina nio timmar i natt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut
Kommentarer
5. Tack! Axel Haglind 2008-02-22
4. Bra Charlotte 2008-02-22
3. Grymt bra skrivet! McCain 2008-02-22
2. Emma, Pella och Axel går i Jonas Åhlund 2008-02-22
1. Supertips. Anonym 2008-02-21


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan