Niorna har skrivit avslutningstal

Avslutningstal 2021


Anton Andersson 2021-06-08

Om mindre än två veckor så kommer vi alla att gått ut grundskolan, med det följer ett efterlängtat sommarlov som vi alla desperat behöver. Sedan börjar vi gymnasiet, Vi kommer att ha en ny chans att skaffa vänner och kompisar och ett nytt kapitel i våra liv kommer börja.

Jag känner mig nervös, rädd och har lite ångest att behöva lämna den här skolan, jag tror inte jag är riktigt redo att säga hejdå till dom röda tegelstenarna och snälla kompisarna som jag har haft så många fina minnen med. Men hur ska jag säga hejdå?, finns det verkligen ett sätt att säga hej då till sina kompisar, sina lärare och sitt liv. Alla dessa minnen som jag har haft, ska jag glömma dom gångerna där vi legat på marken och garvat?. Om jag ska var ärlig så vill jag inte glömma jag vill komma ihåg varenda dag, varenda minut, varenda sekund. För om dom det är någonting som jag är rädd för är det att glömma bort min tid på strandskolan. Jag är rädd för att tappa kontakten med mina vänner, jag är rädd för att inte se dom i skolan varje vardag. Och att se Berglinds jobbiga jävla leende när han har vänt min cykel upp och ner, eller Hugo min Gimmersta broder som alltid vill prata eller gå en prommis, eller Christer som spelar Back in Black lite högre varje gång jag ser honom, eller Oscar med hans snygga skägg som hjälpte mig att få betyg i spanska. Jag vill tacka mina kompisar för allt, för alla stunder och alla skratt, alla skämt och alla bråk, jag vet inte vad jag skulle gjort utan er. Jag tror inte ni vet hur mycket ni betyder för mig.

Jag vill även tacka mina lärare under min tid i Strandskolan, jag vill tacka Erik för att man alltid såg fram emot hans lektioner, jag vill tacka Gudrun för dom längder hon var villig att gå för att undervisa oss. Jag vill tacka Tony för mycket olikt våra andra SO-lärare så stannade han kvar och var helt klart den bästa. Jag vill framförallt tacka Jonatan för det jobbet han har gjort, han är här först men han lämnar sist, och är en av dom snällaste människorna jag någonsin har träffat.
Jag vill även tacka Coop Tyresö strand. Utan er skulle inget av det här varit möjligt.

Men vad betyder allt tackade och jobbiga avslut om inte ett steg framåt, vi börjar bli äldre, även om man inte kan tro det. Jag har tänkt på det mycket och jag är ganska säker på att det är en bra sak, att växa upp, även om det kan vara jobbigt ibland, men livet är jobbigt, det spelar ingen roll om du går i grundskolan läxor, prov, tidiga mornar eller på ett jobb med långa skift och för få kaffepauser. Livet är jävlig jobbigt men mina kompisar gör mitt liv så mycket bättre.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan