Niorna har skrivit avslutningstal

Avslutningstal


Ossian Walldow Suneson 2021-06-08

Strandskolan är den plats där jag lärt känna majoriteten av mina kompisar Strandskolan är den plats som antagligen är den mest inflytelserika platsen i mitt liv än så länge. Strandskolan är en plats som jag aldrig kommer att glömma.

Vad händer nu? Nu blir det en ny skola. Ny skola är lika med nya möjligheter, nya kompisar och nya problem. Det mesta som jag kommer att få uppleva i gymnasiet har jag redan upplevt i den här skolan, tror jag. Jag har skaffat kompisar, kämpat inför prov och jag har även varit med om en hel del upplevelser. Jag har haft så många roliga ögonblick i den här skolan. Det känns sjukt att höra folk säga att det händer så många nya saker i gymnasiet. Hur kan det göra det? Jag har ju varit med om så mycket. Jag har så många minnen i denna skola.

Jag minns till exempel i lågstadiet då det var brandlarm varje onsdag eftersom att det var något fel på brandvarnare. Hur det faktiskt började brinna en gång och man fick stå utanför och se hur det rök från skolan. Men tro det eller ej men minnena handlar inte bara om bränder. jag minns hur vi spelade fotboll, kula eller lekte lekar i skogen, hur vi bråkade om så onödiga grejer och hur vi ändå alltid var sams i slutändan och tjatade på våra föräldrar om man fick ta med en kompis hem.

Den här skolan som varit en stor del av vår vardag och vårt liv. Alla kompisar och lärare som man träffat varje dag i tio år och det är just det som kommer bytas ut. Jag kommer lämna det som har varit min trygga och säkra vardag i så många år helt bakom mig och det har jag så svårt att förstå. Att jag nästan helt ska byta liv. Det är en sjukt att tänka på det och helt ärligt så vill jag egentligen inte tänka på det. Jag känner ett stort vemod för att lämna denna skola men jag känner även att det ska bli kul och spännande och jag hoppas bara att jag lyckas fortsätta att ha lika kul i fortsättningen. Som jag skrev tidigare så visste jag inte vad som händer nu och det vet jag fortfarande inte men jag vet iallafall vad jag hoppas på och det är att ha det minst lika bra i gymnasiet.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan