Niorna har skrivit avslutningstal

Första dagen


Anton Lennstrom 2021-06-08

Det är första dagen i skolan. Förväntningarna är höga. Vi sitter i en cirkel på den blå mattan i ett av klassrummen. Många av mina klasskompisar känner jag redan från förskolan men där finns också många nya ansikten. Man kan nästan känna den spända men ändå nyfikna atmosfären. Bredvid mig på mattan har jag mina bästa vänner från förskolan, Fabian och Molly. Detta är början på ett nytt kapitel i mitt liv.

Lågstadiet var annorlunda från vad vi tidigare hade gjort. Istället för att ha rast större delen av tiden med lektioner insmugna här och där så var det dags att få scheman och ha lektioner.
Jag minns inte jättemycket från lågstadiet mer än att vi använde bananer för att räkna matte och att varje vecka var ett plågeri av att försöka läsa den där jäkla texten till svenskan. Det var en rolig tid och allt var som en sommarn bris. Under rasterna lekte man haj på rutschkanan, burk eller gungade på gungorna. Jag hade blivit vän med några av de nya ansiktena, men speciellt med Christian och Oscar LF. Tillsammans med Fabian och Molly var vi fem. Lågstadiet slutade lite tragiskt med splittringen av klasserna. Gänget splittrades, Christian och Oscar till B och jag, Molly och Fabian till C.

Mellanstadiet passerade snabbt som en orkan. Nu var det en ny uppsättning av nya ansikten som man var tvungen att lära känna och lektionerna blev lite svårare. Lärarna var bra, speciellt Jennifer, och klassen var rolig. Någon gång under fyran blev jag vän med Viggo genom att vi båda spelade minecraft. Viggo var vän med Ossian så då blev vi återigen fem. Tillsammans spenderade vi många raster vid det omkullvälta trädet vid träsket, med att spela king vid teatern eller med att sitta och leka svara-fel-leken vid lunch.

Högstadiet var en tid med många ändringar. Sjuan började med att klasserna blandades vilket innebar ännu en splittring där jag och Fabian började i A-klassen. A-klassen var helt okej men det var inte särskilt mycket märkvärdig som hände det året. Till åttan var det återigen dags att byta klass. Den här gången var det till B-klassen. Åttan och nian har mycket varit som en berg- och dalbana, på det viset att det har funnits lugna och sköna perioder med få prov och uppgifter som sedan har gått över till perioder med mycket stress, ångest och pluggande till ett flertal prov. Speciellt de senaste veckorna har varit mycket stressiga. Vi har fått höra att det max ska vara två prov per vecka men de senaste veckorna har det snarare varit fem.

Jag vill tacka alla dom fantastiska lärare som har hjälpt oss att utvecklas, förbättras och växa genom dessa år. Mina tack går speciellt till årets lärare. Även fast era lärosätt är olika så har ni alla fått oss att sträva efter att förbättra oss. Ibland har det varit tufft, speciellt med Karins
spanskaprov var och varannan vecka, men nu i slutändan kan jag med gott samvete säga att tiden här har gett mig kunskap och lärdomar som jag för alltid kommer ha med mig. Jag vill tacka Jonatan för att han alltid har funnits tillgänglig att hjälpa till med någon svår matteuppgift eller efter skolan plugg. Dina kunskaper inom alla ämnen och genuina kärlek till det här jobbet slutar aldrig att förvåna mig.

Jag vill tacka mina fantastiska vänner för att ni alltid har hjälpt mig och stöttat mig. Jag har många goda minnen tillsammans med er som jag är säker på att jag kommer ha med mig en lång tid framöver. Men viktigast, Jag vill tacka er för att ni har lyssnat.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan