Niorna har skrivit avslutningstal

Skolan är som en fotbollsmatch


Filip von knorring 2021-06-09

“Skolan är som en fotbollsmatch” Ibland går det bra och vid andra tillfällen går det dåligt men man utvecklas alltid”

Ibland går det bra med många framgångar, bra spel och med en massa mål samt ett starkt självförtroende. Medans det i andra stunder går mindre bra med mål i baken och tvivlar på om man verkligen ska fortsätta kämpa. Precis som i skolan kan det ibland vara svårt med motgångar men att ge upp vinner man inget på. Om det något jag har lärt mig under mina år i strandskolan är det att jag inte kan ge upp på skolan. Precis som i fotboll, om man ger upp och slutar kämpa kommer målen flyga in i egen kasse och matchen bli förlorad. Du kanske har hört uttrycket, “Ju mer man tränar ju bättre blir man”. Precis så är det med skolan. Ju mer du pluggar desto mer bättre kommer det gå på proven.

Mina betyg och min skolambition har varierat en hel del sedan jag började i Strandskolan. I 5 an. När jag första dagen i 5 an satte foten i strandskolan tyckte jag mig känna mig hemma. Jag hittade snabbt flera nya vänner med samma fotbolls och fritids intresse. Jag har alltid varit en pratglad kille och när jag började i Strandskolan var att prata på lektionerna och vara störig blev mitt sätt att lära känna folk. Många av mina nya kompisar hakade på och vi blev bättre och bättre kompisar genom att få tillsägningar tillsammans. Sjukt osmart jag vet. Jag ber därför om ursäkt för vissa stunder och tackar samtliga av mina lärare för att ni inte gett upp hoppet om att ge mig bra och viktig kunskap.

Först i slutet av 7an när jag fick mina betyg insåg jag att det inte går att blunda längre för mina betyg och säga att “lärarna är sämst” utan att det var jag som behövde anstränga mig för att kunna få dem högre betygen. Detta blev för mig som min startsignal inför en fotbollsmatch jag insåg att jag behövde leverera, ta vara på alla lägen att kunna lära mig något. Jag uppskattar alla läxhjälplektioner med dig Jonatan de har varit väldigt givande. Jag tackar så himla mycket. Speciellt matematik tisdagsmornarna klockan 8:00 med dig Jonatan och Gudrun ht årskurs 8. Förstår att ni kanske inte tyckte det var det härligaste. Men jag uppskattar er glöd och passion som ni lägger ner över att vilja lära ut saker. Jag skulle också vilja tacka till er lärare som kommit fram till min mamma gett mig beröm. Det har varit som ett extra batteri till att fortsätta kämpa.

Som i en vanlig match finns det en startsignal och slutsignal. Nu har min slutsignal visslats och nu är min match på strandskolan klar, tack för dessa fem roliga och lärorika år.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan