Internationalisering på varmare breddgrader


Jonas Åhlund 2010-10-28

EU möjliggör många intressanta skolprojekt.
EU möjliggör många intressanta skolprojekt.

Strandskolans nystartade EU-projekt har tagit fyra elever och två lärare till Getafe utanför Madrid. I den här artikel får du reda från vilka länder skolorna kommer ifrån som ingår i projektet och vilka representanter som Strandskolan har skickat iväg på denna första resa.

Det handlar om uppstarten av ett nytt EU-projekt. Söndagen den 24:e till lördagen den 30:e oktober 2010 besöker eleverna Alfred, Evelina, Linnea och William, samtliga i årskurs 8, tillsammans med lärarna Andreas och Sandra Getafe, i Spanien.

Där träffar de elever och lärare från skolor i Grekland, Frankrike, Italien, Slovakien, Spanien och Turkiet. Målet med resan är att lära känna varandra och att bestämma riktlinjerna för hur det gemensamma EU-projektet ska genomföras.

Torsdag den 28 oktober besökte gruppen bland annat konstmuseet Reina Sofia i centrala Madrid. Imponerande eftersom Picassos Guernica finns där. I original. Det ni. Toppas inte ens av Moderna i Stockholm.

Vi ser fram emot en fyllig redogörelse så snart ni är hemma. Strandaren återkommer givetvis med vidare rapporter i denna spännande historia.

Om ni som är elever, eller jobbar, på andra skolor tycker att det här verkar spännande föreslår vi att ni tar kontakt med Internationella programkontoret.

Elever och lärare på besök i UNESCO:s världsarv staden Toledo i Spanien.
Bild:Andreas Thunberg
Elever och lärare på besök i UNESCO:s världsarv staden Toledo i Spanien.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Axel, Nova, Astrid, Stella, Linn, Molly, Lova-Li, Jonatan