Äldre använder internet


Hugo Widegren 2018-10-27

Det har kommit en rapport från internetstiftelsen om hur vi använder internet och då har dom kommit fram till av många leder digitalt utanförskap. Det innebär att man inte använder internet dagligen eller aldrig. Den största gruppen som lever i det är dom äldre.

Jag har intervjuat Yvonne och hon lever inte inte i ett digital utanförskap för att hon använder internet väldigt ofta varje dag. Hon använder sociala medier till att få reda på vad hennes kompisar gör. Sen så använder hon TV för att få reda på vad som händer/ nyheter.

En fördel med internet är att man kan sprida massa positiva grejer som företag kan sprida information om deras telefon och då kanske folk köper den, då är det bra för företaget föra att dom tjänar pengar på det. En till bra grej är att man kan sprida nyheter via internet och det är bra så att man vet om man ska gå ut eller inte för att det till exempel går en galen man med vapen på stan.

Förr i tiden om när man inte hade internet så var det svårare att kommunicera för då kunde man inte ringa eller chatta med varandra då var man tvungen att skicka brev. Ibland så kom inte breven fram eller så tog det jättelång tid och då kanske det är försent. Nu för tiden är det väldigt lätt att kommunicera för att vi har internet det räcker med att trycka på en knapp sen så tar det en millisekund så är det frame.

Det finns nackdelar med internet och det är att man kan sprida massor av dåliga grejer som barnpornografi och sen så kan man också sälja knark via internet. Det finns en hel del fler av dåliga grejer som hot och mobbning och det är inte bra att sånt finns på internet. Sen finns ju också falsk information som inte är så bra heller.

Likheterna mellan mig och min intervjuperson är att vi använder internet väldigt ofta och att vi inte skickar så mycket brev. En till grej är att vi kontaktar personer med telefonsamtal och sms. Att det är väldigt stor åldersskillnad, att hon använder datorn till bankärenden och jag använder telefonen. Ett tag när hon var liten så var det vänstertrafik, hon gick på en ungdomsgård när hon var liten. Jag tycker att internet är bra men det kan vara lite överdrivet mycket med falsk information. Sen är ju internet bra för att man kan får reda på mycket fakta.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan