Hur anpassas Strandskolan efter coronarestriktionerna?


Lovisa Zettergren och Ella Stranger 2020-11-25

Svaren får du här. Två av Strandarens reportrar har intervjuat rektor Monica Nyberg angående coronarestriktioner när det gäller skolverksamheten på Strandskolan i Tyresö.

Hur tänker du angående de nya coronarestriktionerna?

 - Det kommer inte bli några stora förändringar jämfört med det som vi införde i våras, vi försöker få eleverna att hålla avstånd. Det är bra att Strandskolan har många salar med vattentillgång. Vi försöker påminna eleverna om att tvätta händerna ordentligt med tvål. Skolan har även extra städning och städpersonalen spritar tagytor. Lärarna har kollat på klassrummen och möblerat om för att försöka få eleverna att hålla avstånd. Jag har också dialog med Smittskydd Stockholm kring hur vi ska tolka olika situationer.

Hur tänker du med Uppis (elevernas uppehållsrum) under coronatider?

 - Uppis är extra viktigt för skolan just nu under coronatider. För att det inte ska bli massa människor som står i korridorerna. Uppis är då ett bra ställe för att det blir då ett till ställe som eleverna kan vara på så att eleverna blir utspridda i skolan. Som det ser ut nu så kommer Uppis inte stängas. Jamil kommer att försöka hålla Uppis och caféet öppet så länge det går. Vi följer upp detta kontinuerligt och det kan fattas andra beslut framöver.

Vad försöker du göra för att undvika corona och inte öka antalet smittade?

 - Lärarmötena hålls digitalt, det fungerar ganska bra men är lite svårare för fritidspersonalen.       Vi har också strategier ifall jag som är rektor skulle bli sjuk.

 Kommer något ändras i skolan för att minska smittspridningen?

 - Om skolan behöver stängas blir det distansundervisning. Vi har redan en plan sedan i våras ifall det skulle behövas. Det är lättare att stänga högstadiet jämfört med låg- och mellanstadiet. Därför tror inte jag att vi kommer stänga lägre årskurser.

Om det kommer fler coronafall i Tyresö kommer skolan göra något nytt?
Exempelvis onlineskola, ansiktsmask eller handsprit?
 

- Nej, vi kommer inte sätta ut handsprit i skolan, Strandskolan har bra vattentillgång så det är bättre om eleverna tvättar händerna ofta och ordentligt med tvål. Dessutom kan de små barnen få i sig det och det är inte bra för kroppen.

Skolan har många “event” under året, vet du om de blir av eller vad kommer hända i stället?

-  Vi har redan planerat om alla “event”. Öppet hus var digitalt. Det kommer inte bli något vanligt luciafirande utan det blir någon annan lösning eller ingen alls. Det fungerade bra med mindre brandövningar och vi kommer troligtvis även fortsätta med det efter corona.
Det kommer inte bli någon innebandymatch i år och julavslutningen blir i klassrummen precis som skolavslutningen i somras.
Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan