Internet användningen ökar


Hugo Ringh 2018-10-27

Digitalt utanförskap är att man inte har tillgång till Internet eller att man inte använder Internet dagligen. Och dom som har Digitalt utanförskap kan vara och är oftast Pensionärer,Låginkomsttagare, Folk som bor på Landsbygden och kvinnor. Har man digitalt utanförskap så kan man känna att man inte är med i samhället eller inte har koll på samhället. Men man ser att det blir fler och fler som använder Internet och nu har Internetstiftelsen kommit fram till att på flera områden så är det 100% Internetanvändning och tjänster på Internet. Och att 100% av alla 12 till 14 åringar kollar på Youtube. Och att 100% av dom som jobbar på finansbranschen använder Internet på jobbet.

Hon jag har intervjuat heter Ingrid hon föddes i Värmdö i Stockholm 1946. Hon bor i Umeå i en lägenhet. Hon är inte i ett digitalt utanförskap hon använder Facebook och hon använder Internet varje dag. Hon använder Internet för att prata med vänner och ta reda på nyheter.

Internet har en stor betydelse för samhället till exempel nyhetsflödet och utan Internet hade det varit svårt för till exempel om det var en trafikolycka och man ska på ett viktigt möte hade Internet inte funnits då hade kanske hamnat i kö men med Internets hjälp hade man kunnat ta en omväg eller så hade man bara kunnat ha ett Skype möte.

Fördelar är att man kan prata till exempel ha skype möte och då måste man inte åka så långt för att möta den eller dom personerna som man ska ha möte. Det är också bra med Internet för man kan ta reda på nyheter snabbt och sprida nyheter snabbt.

Nackdelar är att det kan spridas väldigt mycket falska nyheter. Och att det har blivit mycket stillasittande för barn är det farligt. Förr i tiden så var man ute väldigt mycket och då satt man inte lika mycket still. Det har blivit mer mobbning för att på Internet så måste man inte ha sin egna profil och då behöver man inte vara rädd att den som mobbar ska göra en polisanmälan eller något liknande.

Vi använder båda sociala medier och smsar och ringer för att få kontakt med andra människor. Likheter Vi använder båda sociala medier och smsar och ringer för att få kontakt med andra människor. Jag har lärt mig mycket av den här uppgiften tex att 1,1 miljoner svenskar inte använder Internet dagligen. Det har varit ganska kul med den här uppgiften men det har varit väldigt kul att få veta vad min mormor gjorde när hon var 13 år.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan