Blubb, jag är en katt.


Simon Hedenmark 2011-05-13

Jag har gått i Strandskolan i snart 10 år. Innan dess jag gick på dagiset Strandpärlan som ligger precis in till skolan. Det tycker jag är lite roligt eftersom skolan och dagiset inte har någonting med stränder och göra. Jag kommer ihåg när jag började 6-års. Jag gick oftast omkring själv i början av skolgången, sedan med tiden fick jag mer och mer kompisar. Det var enkelt i början av skolan med alla ämnen och så. Men med tiden blev allt svårare och svårare.

Mellanstadiet var nog det segaste åren. Vi flyttade till nyavdelning plus nya lärare. Det var två seg startade år. Det var långtråkigt och inte så bra lärare. Vi gick i mellan hög och låg stadiet och då blev det en helt annan stämning. Jag tycker att det blev segare eftersom vi var i mellan stadiet. Det var inte så seriöst eftersom man inte fick betyg men man kunde inte heller leka omkring som i lågstadiet. Jag tycker att lågstadiet var kul, för jag gillar och leka! Blubb !

Våran klass har haft det orättvist. Vi har bytt lärare varje år i nästa alla ämnen sedan sexan och det har varit svårt att bygga upp en relation med läraren, eftersom vi byt så mycket. Vi har byt lärare sen 6an. Jag tycker att det är viktigt med en bra relation till läraren för att man ska lyckas som bäst i skolan. Om man inte har det kan det bli konstigt.
Jag tycker att det har varit jobbigt att byta lärare varje år.

Jag har haft det enkelt hela tiden i skolan ända tills jag började i åttan, då var det första gången jag behövde plugga in för ett prov eller liknande. Amen blubb vad jobbigt! Jag tyckte att det kändes jobbigt eftersom jag var van att inte behöva göra det. Det är tråkigt att plugga! Fast jag var ändå tvungen att göra det för jag måste lyckas i skolan.
Det är lite roligt tycker jag. Nu i nian har det inte gått lika enkelt med allt. Jag klarar mig bra utan att bli underkänd, men det är fortfarande mycket hårdare och svårare än i sjuan och åttan.

Fast ändå, de tio åren har gått otroligt fort. Hela skolgången har gått fort. Nu går jag i nian och går ut om några veckor. Snart ska jag söka vidare till gymnasiet och kommer att börja om helt. Jag tycker att det kommer bli skönt att gå ut, men jag kommer nog saknar Strandskolan lite gran också. Jag har ju gått här i tio år. Jag kommer nog bli saknad av alla andra i skolan.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan