Elever i årskurs nio tänker tillbaka

Får jag dåliga betyg så är det SL:s fel


Ronja Efternamn saknas 2012-11-25

Klockan var 08:15. Som vanligt så brukar jag promenera till busshållplatsen, men nu var det så tight om tid så nu gällde det att springa. Bussen skulle gå 08:19 Jag sprang allt vad jag kunde för att försöka hinna. Julia kom utspringandes från sitt hus och vi båda kubbar så fort vi kan till busshållplatsen. Denna gång hann vi.


Varje dag så tar jag bussen till och från skolan, och varje dag så är det samma jävla skit angående bussarna, antingen kommer dom för tidigt eller för sent. När man väl går mot busshållplatsen i tid och man vet själv att man är i god tid, nej men då måste bussjäveln komma 2 minuter tidigare! Så står man där som en staty och bara står och kollar på hur bussen åker förbi en. Man blir så jävla sur när det händer.

En en annan grej som också är jobbigt är ju när man väl kommer ungefär 2 minuter tidigare för att man missade bussen dagen innan. Så sitter man på busshållplatsen, klockan är 08:19 och bussen har inte kommit än. Klockan blir 08:22. Vart fan är bussen egentligen? Klockan blir 08:25 då kommer bussen, äntligen. Man blir så himla sur på det. Fast jag har sådan otur när det gäller bussar, när jag kommer i tid så vill bussen komma senare men när jag väl springer till bussen som en dåre då måste den komma tidigare. Vad ska man göra åt detta egentligen? Måste jag gå en timme tidigare till busshållplatsen för att hinna? Det är ju löjligt.

Jag tycker att SL ska börja komma och åka i tid. Om det står en tid på deras hemsida när bussen ska komma då ska den fan i mig komma då, det ska inte finnas några undantag. Sedan måste dessa nya digital-tidtabeller som visar när bussarna ska komma.  De måste anpassa sig efter när bussarna ska gå. Dessa tidtabeller lever i sin egna lilla värld. När jag väl brukar komma till busshållplatsen vid mig så brukar det stå att en buss ska komma om 2 minuter, och en annan ska gå om 3 minuter. Där sitter jag och väntar. Vart är bussen egentligen? Det har gått 5 minuter nu. Nej men då har BÅDA bussarna redan gått. Blir så trött på det här. Det här ska inte finnas egentligen.

Systemet är så dåligt så det inte finns. Det här är skandal. Någonting måste man ju göra åt det, alla människor kan ju inte komma försent till jobbet/skolan varje dag. Okej, det händer faktiskt inte varje dag att bussen kommer förtidigt eller försent men det händer faktiskt väldigt ofta.

Jag vet att det står ”ca” på SL:s tabeller, alltså ungefär när bussen kommer, men det struntar jag fullständigt i. Det betyder inte att bussen ska komma 2 minuter senare eller tidigare. Om man lägger ihop dessa 2 minuter varje dag i ett år så skulle jag kunna se en hel säsong utav Gossip Girl. Under alla dessa år i Strandskolan så har jag nästan alltid kommit några minuter försent på morgon till mina lektioner, på grund av SL. Tack så jävla mycket SL!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan