Jag kan inte ens komma på en rubrik


Amanda Bång 2011-05-25

Jag är förjävligt jävla skoltrött.
Nu är nian slut om bara någon månad och jag känner verkligen hur jag har förändrats som person genom min skolgång. Framför allt så tänker jag på mitt skolarbete, kompisar och idiotiska regler.

När jag tänker tillbaka så var jag nog en person som verkligen gillade skolan. I sexan till exempel var jag alltid så duktig och tog hem alla läxor och gjorde dem ofta tillsammans med en kompis. Men vad har hänt nu? Jag glömmer ofta att göra läxor och tycker att det räcker med att plugga i skolan. Det kommer jag ihåg att jag tyckte då också. Men va fan spelar några timmar i veckan för roll egentligen? Ingenting. Alla andra tar hem och pluggar åtminstone lite varje vecka, så varför skulle inte jag kunna? Jo, just för att jag är så äckligt skoltrött. Men å andra sidan så har jag hyfsat bra betyg och kommer att komma in på det gymnasiet jag vill.

Det ska bli skönt att börja i en ny skola med nya kompisar och där dem förhoppningsvis inte har massa idiotiska regler som tillexempel skogräns. Nu för tiden hatar jag när lärare tjatar på en om att man måste ta av sig skorna inomhus. Det känns onödigt eftersom att hälften av alla elever ändå skiter i det. Men när jag gick i sexan tog jag villigt av dem och tyckte inte att det var något större problem.

Det kan lätt bli så att när man går för länge i en klass så fastnar man i en speciell roll som alla förväntar att man ska vara, men att man innerst inne vet att man egentligen inte är. Därför ska det också bli kul att få lära känna många nya kompisar och kanske skaffa sig en ny kompiskrets som inte har förutfattade meningar om en. Man kan i princip nästan byta ut sin identitet helt och hållet. I sexan och sjuan hade nog mina klasskompisar uppfattningen om att jag var en utav ”plugghästarna” som inte hade något liv. Men jag har förändrats som person och har kunnat bryta mig ur det som andra tror att jag är och istället har jag nu börjat vara den jag vill vara. Det ska bli enormt skönt med att börja i gymnasiet, för att kunna vara den jag vill vara utan att folk vet om hur jag var när jag var mindre.

Jag har nog förändrats på både positiva och negativa sätt genom min skolgång. Jämför med sexan så vågar jag säga mycket mer av det jag tycker och det jag står för det. Vissa anser det som något kaxigt och negativt. Men jag anser att det är en positiv sak som skolan har förändrat hos mig. Hur som helst så är jag glad över att sluta snart, avsluta det här skollivet och påbörja ett nytt.

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Axel, Nova, Astrid, Stella, Linn, Molly, Lova-Li, Jonatan