Något att tänka på


Julia Johansson 2012-10-22

Vi har alla dömt personer, sett dem och bara antagit hur de är. Men på vilka grunder? Vad ger oss rätten att döma? Jag har själv varit där, tänkt att folk är som jag ser dem. Under livets gång så har jag mött prövningar som belyst livet ur en annan vinkel och ändrat mig till den jag är idag. Jag vill hjälpa dig att ändra din syn på en del av livet.

Bakom den där bitchen, kanske det döljer sig en tjej som tröttnade på att krossas. Den där tjejen som du tycker är så känslig kanske är på väg genom ett helvete. Den där killen som  du tycker är så osmart kanske har hjärnskakning eftersom hans pappa slår honom. Den tjejen du kallar tjock kanske svälter sig själv varje dag. Killen du tycker äter som en gris kanske inte får någon mat hemma. Tjejen som du säger alltid är glad kanske egentligen lider av depression. 

Låt oss ta utseendet som ett exempel. Självklart så ger utseendet ett första intryck av hur någon är, men det handlar om hur mycket man tror på det. Ge personen i fråga en chans att motbevisa det, du kanske faktiskt har fel. Alla har sin historia. Historier kan läcka ut, gå från mun till mun och när det når dig så kan det bara vara ett rykte utan en gnutta sanning. Ta inte den där andrahandsinformationen och gå på den, utan var kritisk!

Även om du vet någons historia - om du har fått den berättad för dig av personen - så kan du ändå inte döma utefter den. Du har ingen aning om hur den personen känner! Två personer kan gå igenom samma sak och reagera helt olika. Den ena kan gå vidare i sin vardag som att ingenting hänt, medan den andra kanske får det riktigt tufft. Det handlar om folks individuella förutsättningar, om deras känslor och tankar. Ingen är helt lik den andra, alla är unika!

Vad jag vill säga med det här är att du inte ska tro på allt du ser och hör, döm inte och ge alla en chans!

Peace and love is all we need!


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan