Elever i årskurs 9 tänker tillbaka på sin skolgång.

Skolgången


Niklas Segolsson Hagström 2016-04-18

Redan på det första föräldramötet så började tjatet, “Du vet själv att du kan mer än vad du gör.” Nu har den meningen blivit tradition för min mamma att säga på varje möte som kommer och när hon säger det kan jag inte göra annat än att nicka litegrann. Det är inte så att detta har varit ett problem, jag gör bara det jag behöver inget mer med det, men så lätt är det inte för varken lärarna eller mina föräldrar.


När jag började här på strandskolan, andra terminen av femman så hade jag lite att ta igen, eller lite och lite, det var en massa, men det här är den enda gången i min skolgång som jag faktiskt har behövt anstränga mig. Jag vet inte vad jag tycker om det men det kul var det ju självklart inte.

Skolgången är betygsmässigt lätt för mig, det var inte svårt för mig att få betygen jag har, om jag skulle beskriva hur svårt det var med en mening så skulle den vara: Tänk dig att du ska spela Tetris och innan du börjar får du välja din svårighetsgrad från ett till fem då fem är nästan omöjligt och ett är nästan fusk, min skolgång har varit en tvåa.

Min skolgång är som mattelektionerna för mig, det började kul, sedan vart det sådär, efter det blev det bara tråkigare och tråkigare. Det var inte tråkigt på grund av att det var jobbigt i skolan eller om jag skulle haft problem med kompisar, det var jobbigt för att det var en konstant cykel av samma sak dag ut och dag in som nästan drev mig galen. Vad som höll mig kvar vet jag inte, kanske så var det skolkompisarna, kanske så var det lärarna, eller till och med att jag lärde mig saker, men jag tror att det var så enkelt att jag tvingades till skolan av lagen.

Allt som allt har min skolgång varit lätt, långtråkig och tjatig och det kunde varit mycket värre, så att jag är nöjd med hur det blev.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan