Elever i årskurs nio tänker tillbaka

Som om Lady Gaga skulle ha en konsert.


Johanna Efternamn saknas 2012-11-18

Varje dag klockan 11:45 står alla nior utanför matsalen och väntar på att få äta och mätta sina hungriga magar.  Folk är irriterade och sega. De vill gärna berätta om allt som hänt på lektionerna under förmiddagen, vilket gör att det blir kaos ibland.


Lektionen innan lunchen är alltid värst på dagen, folk koncentrerar sig inte och man orkar inte anteckna. Sen är lärarna på sitt sämsta humör och börjar bråka för minsta lilla.

Vi samlas utanför matsalen som om vi skulle gå i ettan igen och vänta på fröken som ska be oss att hålla hand och vara lugna. Varje gång man står där så får man alltid frågan av mat-tanterna: ”var är er lärare?” Vad fan! Vi går i nian och måste bli insläppta av en lärare. Tror de inte att vi kan ta en tallrik, fylla den med mat och sedan sätta oss där det finns plats. Till och med de som går i femman vet hur man gör det.

Det roliga med oss är att vi står och väntar på att få komma in redan tio minuter innan vår mattid. När dörren väl öppnas pressar sig alla in som om Lady Gaga skulle ha en konsert där inne, men vad kommer man in till egentligen? Det första man ser är papperstallrikarna och plastbesticken. Ju längre in man går ju mer besviken blir man. Potatisen är kall och skalen håller på att lossna och ligger som en sörja på botten, korvarna är skrynkliga och ser ut som något man aldrig skulle stoppa i munnen. Varför pressar man sig alltid in så himla mycket, när alla ändå bara klagar på maten sen.

De som arbetar med maten och i matsalen borde lära sig att vi klarar oss själva och är tillräckligt ansvarsfulla för att ta vår egen mat och sedan få äta den ifred. De borde också satsa på att försöka ta in mat som är näringsrik och mättar så vi som går länge orkar med att vara duktiga de sista lektionerna. Satsa mer på oss för vi är faktiskt er framtid!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan