Månadens recept maj


Linnea Andrae 2016-05-04

Bild: Linnea Andrae

Hej igen!
Hoppas att ni har bakat mitt recept från förra månaden.
Nu kommer det en läcker bakelse som jag brukar göra som en dessert! För er som älskar choklad, titta hit!

Chokladbakelse med mjölkchokladmousse till alla som älskar choklad! 4-6 st chokladbakelser Redskap: 4-6 st metallringar till bakelser.
Tårtbotten: 4 ägg 1 dl socker 1 dl vetemjöl 1 dl kakao
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i vetemjöl och kakao och vänd ner med en slickepott. Fördela smeten i en springform som är 22-24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. När kakan är klar, låt svalna helt.

Mjölkchokladmousse: 150 g mjölkchoklad 3 dl vispgrädde
2 äggulor. Bryt chokladen i bitar och lägg de i en djup metallbunke. Ställ bunken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält. Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt.
Den ska vara lösvispad. Moussen kan bli grynig och skära sig om man vispar för mycket! Ta bort bunken från kastrullen och rör ner gulorna. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.

Montering: Dela tårtbotten så att det blir två skivor. Tryck ner metallringarna så att det blir lika stora bitar av tårtbotten.
(Om du väljer att göra fyra eller sex stycken måste du stansa ut dubbelt så många så att det räcker till översta lagret). Lägg en av tårtbottenbitarna i metallringen och fyll på med mjölkchokladmousse på varje tårtbotten som sitter i ringarna. Lägg sedan på nästa bit tårtbotten och låt fortfarande ringen sitta kvar. Ställ in bakelserna i kylen i några timmar så att moussen stelnar. Ta ut ur kylen och lossa försiktigt på ringarna. Dekorera med frukt och njut!

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Axel, Nova, Astrid, Stella, Linn, Molly, Lova-Li, Jonatan