Programmering på projektet


Astrid Haglind 2015-06-04


De elever från årskurs 8 som valde teknik/programmering på projektveckan har haft tre händelserika dagar. Vi har fått lära oss om programmering, 3D-skrivare, byggt robotar och pratat om teknikens användning i samhället.


Alla nya kunskaper och tillgången till alla tekniska redskap har vi Niclas Ekholm att tacka för. Han kommer från IKT-labbet och jobbar med att låta skolor testa och utvärdera datorer, robotar, 3D-skrivare och annan elektronik.

Vi har bland annat fått lära oss hur man gör skisser till 3D-utskrivning på en hemsida som heter Tinkercad.com samt allt om hur 3D-skrivaren fungerar. Han visade även en scanner som kunde scanna både stora och små föremål som t.ex. ett ansikte. Några av oss hann även få våra skisser utskrivna med mer eller mindre lyckade resultat. Föremålen printas ut i materialet termoplast och det kan ta allt från en timme upp till åtta timmar beroende på storlek och hur komplicerad konstruktion föremålet har.

Vi har även testat på programmering med hjälp av hemsidan scratch.mit.edu där vi bland annat gjorde egna personliga spel. Niclas Ekholm hade med sig små robotar som vi byggt och även en slags hjärnscanner som läser av hjärnans aktivitet.

Slutresultaten och slutversionerna av alla våra projekt visades upp under Öppet hus som vanligt för föräldrar och andra.

Jag och förhoppningsvis de andra har upplevt dessa dagar som otroligt givande och det har varit roligt att få använda material och redskap som inte annars finns i skolan.
Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs via Vklass.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan