Prao i stallet


Johanna Lisstrand 2005-10-26

Igår, den 25 oktober, tog jag bussen upp till Fårdala ridskola, stallet som ligger i Öringe i Tyresö. Där skulle jag intervjua min kompis Caroline om vad hon gjorde hela dagarna. Och hur är det egentligen att praoa i ett stall?

En liten stund senare så satte jag och Caroline oss ner och började intervjun. Hennes dagar i stallet är långa. Hon börjar klockan 08.00 och slutar 16.00. Det här är rätt vanliga tider för vuxna men för oss som fortfarande går i skolan är det rätt lång tid. Hennes uppgifter är att mocka, ta in och ut hästarna ur hagen, mata hästarna och städa stallet. Det som hon gillar mest är att fodra(mata hästarna) och att ta dem ut och in från hagen. De flesta som går på ridskolan är tjejer men det finns några killar också. Tiderna som hon jobbar tycker hon är bra för att hon gillar att vara så mycket med hästarna. Att ta privatlektioner kostar 450 kronor. Hon rekommenderar verkligen att praoa i stallet för de som är intresserade.
Tack till Caroline Söderberg för intervjun.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut
Kommentarer
1. Jag ska praoa i ett stall Bea 2006-11-18


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan