Inga fler olyckor


Sara Dahlstedt 2005-10-25

Här arbetas det för fullt.
Bild:Sara Dahlstedt
Här arbetas det för fullt.

Den smala, gamla vägen vid tunneln mot Gimmersta ska nu bli utbytt. Äntligen har det börjat byggas en ny gång- och cykelväg. Det har hänt så många olyckor där att man bara gått och väntat på att något skulle hända.

Förra året skrev jag en artikel som hette: Kan vägmästaren hjälpa oss?Den handlar om vägen som går ner under tunneln från Gimmersta och vars kurva är otroligt tvär. Då, för ett år sedan, rinde jag in till kommunen och bad de att fixa det här problemet. Vägmästaren hos Tyresö kommun lovade mig då att något skulle göras. Nu, ett år senare, har man börjat bygga en ny väg som ska vara klar till vintern.

Igår, den 24 oktober 2005 ringde jag och Karolina från Strandaren till kommunen och blev kopplade till en man på Parkavdelningen. Han svarade på våra frågor, så nu är vi uppdaterade.

Den gång- och cykelväg som är där nu var tydligen bara en nödlösning tills kommunen kunde köpa tomten som ligger bredvid. Kommunen köpte tomten för två månader sen och började bygga cykelvägen för tio dagar sen. Man kan undra varför de inte satte upp spegeln som vi bad om vid förra reportaget så länge, men i vilket fall som helst så kommer det att bli bra nu.

Vägen kommer att vara klar till vintern och kommer att vara betydligt säkrare. Den kommer att vara asfalterad och ha tre lampor. Den kommer även vara klart lättare att ploga. Tidigare har de fått ploga den vägen för hand.
Vägen kommer att se ut som cykelvägen vid dagiset Stjärnan.

\
Bild:Karolina Hestell
"Jag tycker det är bra att det byggs en cykelväg där nu" säger 11-åriga Josefin.

Det är verkligen på tiden att det blir en ny väg.
Så sent som i onsdags, den 19 oktober, skedde en olycka där. Flickan som skadade sig går i femman på Strandskolan så jag och Karolina från nian intervjuade henne.

I onsdags kom hon cyklande till skolan från Gimmersta, där hon bor. Hon hamnar bakom några barn på sparkcyklar och blir tvungen att tvärbromsa, eftersom det inte finns plats nog att köra om på. Hon flög framåt över cykeln och rakt in i muren. Hon tog emot sig med händerna vilket resulterade i två brutna fingrar. Oturligt nog var det dessutom på den hand hon skriver med. Hon fick även ett hack i hakan.
Snacka om dålig start på en skoldag!

De som var framför henne på sparkcyklar märkte det inte, men som tur var så kom bussen precis. Josefin fick hjälp till skolsyster av en vänlig person som klev av bussen. När hon var hos skolsyster upptäckte hon sin mamma genom fönstret. Hon hade precis lämnat Josefins lillebror i skolan. Josefin och hennes mamma åkte in till Handens närsjukhus som skickade dem vidare till Astrid Lindgrens barnsjukhus.
Det kommer ta tre veckor innan fingrarna är läkta.

"Jag tycker det är bra att det byggs en cykelväg där nu" säger 11-åriga Josefin.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
3. ska man behöva vänta så länge? Emma 7a 2005-11-09
2. Äntligen! Charlotte Nordberg 2005-11-05
1. cool artikel!!!k Gotlandgirl 2005-10-27Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan