Resmål: Malaysia


Oscar Karlsson 2005-02-09

Här spelar jag golf i djungeln på Datai Bay Golf Club
Här spelar jag golf i djungeln på Datai Bay Golf Club

Jag (Oscar) har varit Malaysia i tolv dagar. Dom första tio dagarna var vi på en ö på Malaysias sydöstra kust. Jag var hemma igen före jul 2004.

Resan

Resan kunde ha börjat bättre för att planet var 12 timmar försenat. Vi lämnade ett igensnöat Stockholm och elva timmar senare landande vi i Kuala Lumpur. När vi gick ut för att ta en nypa "frisk" luft, var det som att gå in i en vägg. Det var så fuktigt så man knappt kunde andas. Flygplatsen var häftig med annorlunda arkitektur och en inglasad djungel i mitten. Efter en timmes runt-svansande på flygplatsen var dags att åka vidare i 50 minuter till ön Langkawi på Malaysias nordvästra kust. Vi var ganska trötta så vi ville få vårat bagage så fort som möjligt. Mammas väska kom, pappas väska kom och min och mina brorsors väska kom inte. Efter 35 minuters pratande med en halvförstående malaysier som sa att bagaget var på flygplatsen i Kuala Lumpur, gav vi upp och åkte till hotellet. Bagaget hade kommit på fel plan och var i London. Tre dagar tog det för bagaget att komma fram.

Hotellet

När vi kom till hotellet så kändes det skönt att äntligen komma fram efter 16 timmars resa. Hotellet var stort och med många rum och låg alldeles vid havet. Bada kunde man göra i en stor pool med poolbar eller havet med en fin vit sandstrand. Hotellpersonalen var bra och gick hela tiden och log mot en. På hotellet fanns det 4 tennisbanor. Vi spelade ett antal gånger. Första gången vi spelade så hade jag vaknat på “fel sida” och var inte på mitt bästa humör. Det gick inte så bra heller vilket bidrog ganska mycket.

Aktiviteter

Vi gjorde flera andra aktiviteter också. Bland annat så åkte vi Go-kart på en stor bana med läktare som tog in 1000 åskådare. Bilarna var kanske inte dom bästa eller säkraste, men dom gick väldigt snabbt. Vi åkte också i en 2000 meter lång linbana upp på toppen av LangKawis högsta berg. Den dagen var den varmaste, 35 grader! Vi bestämde att åka vidare till "Seven wells" som på svenska betyder " Dom sju brunnarna". Vi trodde ju självklart att taxin skulle köra oss upp men vi var tvungna att gå upp hela vägen, över 2000 trappsteg. Men det var det värt. Vattnet var 20 grader kallt, i vanliga fall var de 28 grader i havet. Det var som en blandning av små floder och vattenfall. På berget åkte vi i naturliga rutschkanor ner i brunnarna. Det var nog det skönaste på hela resan. Vi spelade golf också på Datai Golf Club. Det var tur att vi fick använda golfbil, för att i den värmen så skulle vi nog inte orkat gå. Banan var riktigt fin med apor ock varaner som sprang runt på banan. När jag skulle slå mitt andra slag på andra hålet hamnade bollen precis vid aporna. De började fräsa och sen så började en jaga mej. Som tur var, var jag snabbare. Sen var vi och snorklade, på en ö som hette Pulau Payar . I början gjorde det ont som f*n, för att båtar utanför hade åkt på brännmaneter. Små, små partiklar av maneternas tentakler låg kvar, så det brändes mycket. När vi väl hade kommit ut på 2 meters djup såg vi hajar, baracudor och massa korallfiskar. Hajarna matade vi med kycklingben. Den sista stora aktiviteten vi hade var att vi åkte taxi ut till ett mangroveträsk för att äta middag. Det var som en brygga på pelare som man gick ut på. Det kändes ganska skumt efter- som man gick ute i träsket och man kunde knapp se något för att det var så mörkt. Efter några minuters gående så kom vi fram till resturangen. Den var ganska liten men ändå inte för liten. Maten var god och väldigt stark. När vi ätit upp allt på tallriken ropade kyparn på mej. Jag sprang genast dit. Han pekade nedanför staketet. Där låg det en fet varan och tiggde mat. Kyparn berättade att den brukade vara där när den inte fick tag på någon mat.
Nästa dag var det dags att resa vidare till Kuala Lumpur för att bo där en dag.

Kuala Lumpur

Vi kom dit ungefär klockan tolv på dagen och gick direkt och shoppade. Det var ju mycket billigare i Kuala Lumpur. Det fanns tre stora köpcenter och vi gick direkt till det största. Det var så mycket folk så man var tvungen att tränga sej fram. Det fanns i princip allt från kylskåp till parfymer. Till mig själv hittade jag två par jeans och en massa t-shirtar. När vi hade shoppat klart så begav vi oss till Twin Towers genom att åka Kuala Lumpurs speciella tunnelbana som såg ut som ett framtidståg. Att se Twin Towers och KL Tower var en upplevelse. Albin (min brorsa) började bli trött så vi begav oss hem till hotellet för att nästa morgon stiga upp klockan fem på morgonen. Det var väldigt segt att gå upp på morgonen men när vi kom utanför hotellet var det ändå relativt mycket folk uppe för att vara klockan fem på lördagsmorgonen. Tolv timmar senare var vi hemma. Fast det var ju inte exakt som när vi lämnade, när vi lämnade så var de 40cm snö, när vi kom tillbaka så var det 0 cm - en liten besvikelse.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
2. Väldigt bra artikel från mej 2005-10-27
1. Bra artikel. Jonas 2005-02-11Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan