Kommer du ihåg den 1 april 2010?

Snöslasket ska få in Tyresö i Guinness rekordbok


Linnea Carlström 2016-04-01

Här kommer fontänen att stå.
Här kommer fontänen att stå.

Att årets vinter bjudit på extra mycket snö kan inte ha undgått någon. Men nu, när all denna vita nederbörd som samlats på hög i flera månader plötsligt börjat smälta, smyger sig kaoset in i bilden. Eftersom kommunen befarar att Tyresö kommer vara täckt med över fyrtio centimeter smält snö inom kort har politikerna fattat ett viktigt beslut - ett beslut som kommer få in Tyresö i Guinness rekordbok.

När det blev klart att en stor översvämning var att vänta tog kommunen sin chans att sätta Tyresö på världskartan. Den bästa lösningen som politikerna kom överens om är bygget av en enorm fontän vid Albysjön. Samtidigt som snöslaskets konsekvenser stoppas utgör den makalösa mängden vatten också en spännande möjlighet. Tanken är att spruta vattenstrålen så högt som 252 meter upp i luften, vilket skulle vara tillräckligt för att ta sig in i världens största rekordbok.

Fontänbygget dras igång efter påskledigheten, men det är många som tycker att bygget borde ha påbörjats mycket tidigare. Anledningen till förseningen är alla tvister med Arlanda och Djurens Rätt som politikerna fått ta itu med. Arlanda vill inte att deras flygplan ska bli blöta på grund av den höga fontänstrålen. Djurens Rätt anser att gässen, som brukar uträtta sina behov vid Alby, kommer att bli ihjälskrämda och genomsura. För att få tillstånd att bygga fontänen har Tyresö kommun därför nu lovat att förse flygplanen med specialsydda regnkappor och gässen med simglasögon.

Tyvärr kommer vi skolungdomar alltså inte behöva stanna hemma på grund av översvämning i vår - men vi får däremot en sprillans ny fontän att plaska i!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
3. Fundering Ami 2015-04-01
2. Tack Magnus. Strandarens redaktion 2010-04-01
1. Imponerande Magnus 2010-04-01Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan