Ungdomskonferensen - en lyckad eftermiddag


Moa Lindkvist 2010-02-15

Kommunstyrelsen i Tyresö debatterar.
Bild:Nora Vestberg
Kommunstyrelsen i Tyresö debatterar.

Ungefär 300 elever, från högstadiet till gymnasienivå, samlades torsdagen den 11 februari 2010, vid föreningsgården Kvarnhjulet för att lyssna på debatter mellan välkända riksdagspolitiker och utfrågningar av lokala politiker.

Själv blev jag glatt överraskad över att se att intresset var så stort och fick även höra att elever som normalt sett inte intresserar sig för sådana frågor tyckte att det var roligt.

En debatt mellan Miljöpartiets Gustav Fridolin och Moderaternas Sofia Arkelsten började snällt, båda var överens om att klimatkonferensen i Köpenhamn i december förra året var en besvikelse, men när diskussionen tog en vändning och de kom in på lite mer konkreta frågeställningar och tillvägagångssätt för att minska Sveriges klimatpåverkan hettades stämningen upp.

Tyvärr var detta precis i slutet av debatten, som var tidsbegränsad på 40 minuter, och jag kan nog helt sanningsenligt säga att det inte bara var jag som var besviken av att inte få se hur det hade utvecklats om debatten fått fortgå.

En lyckad eftermiddag

KDU:s vice ordf. Aron Modigh (t.v.) i diskussion med Miljöpartiets Gustav Fridolin (t.h.).
Bild:Nora Vestberg
KDU:s vice ordf. Aron Modigh (t.v.) i diskussion med Miljöpartiets Gustav Fridolin (t.h.).

Dagen fortskred dock och jag hann med att se och delta i utfrågningen av Tyresös kommunstyrelse samt ytterligare en debatt, denna gång om hur situationen i arbetslivet ser ut idag.

Jag tycker att det var en mycket lyckad eftermiddag, ett otroligt bra initiativ för att få unga mer delaktiga och intresserade av hur politiken ser ut i kommunen men också i större utsträckning. Det är verkligen kul att relativt stora politiker ställer upp och deltar i mindre formella tillställningar som den här. Jag hoppas på fler arrangemang liknande detta, dessutom tror jag att det är fler ungdomar än jag som verkligen uppskattar att ses som en viktig målgrupp när det kommer till saker så viktiga som politik.

Läs mer i Tyresö kommuns informationsbilaga för april 2010.

Läs också artikeln Ungdomskonferens i Tyresö.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan