Strandaren grattades av Tyresös kommunpolitiker - ...och det är minsann inte en dålig uppgift för ett träd


Linnea Carlström 2008-05-27

Jonas, Linnea och rektor Stig.
Bild:Sandra Gullberg
Jonas, Linnea och rektor Stig.

När Strandarens överlyckliga redaktion fått reda på just deras skoltidning tilldelats Lilla journalistpriset 2008 i kategorin ”webb” för högstadium, måndagen den 12 maj, hade de ingen aning om vad som mer väntade bakom hörnet! En gratulation från Tyresös kommunpolitiker, en intervju i tidningen Mitt i Tyresö, en oslagbar prisutdelning på Bakom rubrikerna och en nervös medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon i direktsänd TV. Inte undra på att Strandarens redaktion hade ett leende på läpparna efter allt roligt som de fått vara med om under veckan! Nu ska ni läsare få följa med på fyra artiklar där Strandaren kommer att avslöja alla smaskiga detaljer om vad deras Lilla journalistpris åstadkom.

Tisdagen den 20 maj klockan 09:00 började den första roligheten! Tyresös kommunpolitiker hade fått nys om att Strandaren vunnit Lilla journalistpriset och hade bestämt sig för att gratulera dem för denna storslagna händelse.

Kanske hade dem läst denna notis i Mitt i Tyresö?

Mats Fält (m) och Margareta Ternstedt (fp) var de två politikerna som besökte Strandskolan för att träffa Strandaren. Strandarens chefredaktör Linnea Carlström och Strandarens ansvarige utgivare Jonas Åhlund spatserade glatt till personalrummet några minuter i nio.

I personalrummet hade flera av skolans personal och rektor Stig Gisslén samlats för att dricka kaffe och skåda när redaktionen blev uppvaktade. Man måste ju självklart ta tillfället i akt att glädjas, för vem vet när politiker besöker Strandskolan igen?

...och det är minsann inte en dålig uppgift för ett träd

f.v: Trädet, Jonas, Linnea, Mats & Margareta.
Bild:Sandra Gullberg
f.v: Trädet, Jonas, Linnea, Mats & Margareta.

Chefredaktören och den ansvarige utgivaren fick massor av ”Grattis!” av de två politikerna och fick ta emot både träd och presenter i all sin prakt. Trädet symboliserade Strandarens fortsatta växande, berättade Mats Fält och överlämnade denna till Jonas Åhlund som hedrad tog emot den fina presenten. Att ett träd kan väcka så många leenden till liv bland människor! Det är helt underbart hur så lite kan göra så mycket, eller hur?

Sedan fick chefredaktören stiga fram och ta emot en något mindre present, men som hon skulle komma att använda i hela sitt fortsatta liv inom skriveriet. Ett block och en välbehövlig bläckpenna!

När kort hade tagits på redaktionen och politikerna i en samlad trupp och Strandaren hade bockat och nigit som tack för alla gratulationer, var det dags att dra sig tillbaka till lektioner och arbeten.

Det stora trädet står nu inför den stora utmaningen att överleva och fortsätta växa. Den representerar trots allt Strandarens fortsatta roliga liv som webbtidning nu, och det är minsann inte en dålig uppgift för ett träd…

Läs också de andra delarna i denna artikelserie:

Del 2: "Strandaren blev intervjuad av Mitt i Tyresö…och det var minsann ingen dålig upplevelse".

Del 3: "Den stora prisutdelning på Bakom rubrikerna".

Del 4: "En tidig nyhetsmorgon på TV4".